Uutinen

Asiakaspalvelu suljettu 23.12.2019–1.1.2020

Olemme joululomalla ja palvelemme seuraavan kerran torstaina 2.1.2020. Oppilaitosten tilaukset voi tehdä suoraan Kirjavälitykseen (p. 010 345 1580, tilaukset@kirjavalitys.fi) ja näytekirjapyynnöt Finn Lecturan näytekirjalomakkeella. Vastaamme viesteihin tammikuun ensimmäisellä viikolla. Hyvää joulua ja uutta vuotta!        

Uutinen

Olli-Pekka Lindgren on SUKOLin vuoden kielenopettaja 2019

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry jakaa vuosittain Vuoden kieltenopettaja -tunnustuksen. Vuonna 2019 tunnustuksen sai Olli-Pekka Lindgren.

Artikkeli

Hyvät keinot espanjan opetukseen

Aikuisopiskelija tottuu käyttämään espanjan kieltä alusta asti, kun oppimateriaalina on Buenas Migas. Kolmiosaisen sarjan avulla on helppo aktivoida opiskelijat heti puhumaan.

Tehtävävinkit

Jouluvinkkejä kielten oppitunneille

Joulu lähestyy jo vauhdilla! Sen kunniaksi kokosimme joulun aikaan sopivia vinkkejä aikuisopistojen kielten tunneille. Opiskelijat pääsevät muun muassa keskustelemaan omasta joulunvietostaan ja tutustumaan eri maiden joulunviettoon.

Uutinen

Suomen mestari 1 uudistuu! Katso tekijöiden videotervehdys

Mikä tekee uudistetusta oppimateriaalista entistäkin paremman? Katso kirjantekijöiden Sonja Gehringin ja Sanni Heinzmannin videotervehdys! Uudistettu Suomen mestari 1 ilmestyy helmikuussa 2020.

Artikkeli

Kielenoppijan tarina: Näin Espanjasta tullut Jaime oppi puhumaan sujuvaa suomea

Jaimen ei juuri tarvinnut sanoja hakea, kun hän kertoi kokemuksiaan suomen kielen opiskelusta. Jaime tuli Suomeen Erasmus-vaihdossa 2008. Jaime halusi alusta asti oppia puhumaan suomen kieltä, ja siinä häntä ovat auttaneet kaksi Finn Lecturan oppimateriaalia: From Start to Finnish ja Suomen mestari.

Artikkeli

Ilon kautta epämukavuusalueelle – näin rohkaiset suullisen kielitaidon käyttöön

Suullinen kielitaito on yksi kielenopetuksen tärkeimmistä osa-alueista. Suomen kielen opettajat ja Sainpas sanottua -oppimateriaalin tekijät Hanna Paloneva ja Sirpa Häggblom kertovat, kuinka uuden kielen oppijoita voi rohkaista käyttämään suullista kielitaitoaan ja jakavat omia vinkkejään oppitunneille.

Artikkeli

Joko olet tutustunut opettajan esitysmateriaaliin? Katso video!

Esitysmateriaali on uudenlainen digituote opettajan työn tueksi. Opetusta elävöittävä digitaalinen aineisto sisältää yhdessä paketissa oppikirjan klikattavat ratkaisut, äänitiedostot sekä opettajan oppaan materiaalit.

Uutinen

Asiakaspalvelu suljettu 8.7.–19.7.2019

Olemme kesälomalla heinäkuussa viikot 28 ja 29 (8.7.–19.7.) ja palvelemme seuraavan kerran maanantaina 22.7.

Artikkeli

Lomalla opettajan aivot lepäävät ja oppivat uutta

Työelämässä on nykyään aivoille monia kipupisteitä. Päivä voi olla täynnä keskeytyksiä, jotka kuormittavat aivoja. Moni työskentelee meluisissa ja hälyisissä tiloissa, jotka lisäävät aivojen kokemaa kuormaa. Asiat takkuilevat ja systeemit kaatuilevat, eivätkä suinkaan sujuvoita työtä. Opettajan työssä keskeytyksistä ja melusta ei todellakaan ole pulaa.

Artikkeli

Toiminnalliset tehtävät rohkaisevat jokaista käyttämään kielitaitoaan – näin eriytät S2-opetuksessa

S2-opetuksessa eriyttämisellä on tärkeä rooli. Kun ryhmässä on paljon eri tahtiin edistyviä oppijoita, opettajan voi olla vaikea keksiä jokaiselle sopivia tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle pitäisi kuitenkin saada tunne siitä, että onnistuu ja edistyy kielen oppimisessa. Tekijämme kertovat omia kokemuksiaan S2-opetuksesta ja jakavat vinkkejä eriyttämisen toteuttamiseen.

Artikkeli

Selkokieli – silta yhteiskuntaan

Monikulttuurisuuden ja -kielisyyden lisääntyessä selkokielellä on yhä enemmän käyttöä suomalaisessa yhteiskunnassa. Selkokielestä on tulossa kansalaistaito moniin eri ammatteihin. Lue, kuinka jokainen voi edistää selkokielen ja sitä kautta ymmärryksen toteutumista erilaisissa puhetilanteissa.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajankohtaista tietoa ja vinkkejä Finn Lecturan oppimateriaaleihin liittyen.

Opetan seuraavia kieliä