Pora!-digikokeet etäopetuksen tukena
Artikkeli3.4.2020

Pora!-digikokeet etäopetuksen tukena

Digikokeiden monipuolista sisältöä voi kätevästi hyödyntää myös venäjän kielen etäopetuksessa.

Opettaja saa nyt poikkeuksellisesti jakaa oppilaitokselle hankittuja Finn Lecturan (ml. aiemmin Otavan julkaisemat, nykyään Finn Lecturan brändin alle kuuluvat) äänitteitä, tehtävien ratkaisuja ja opettajan oppaan lisäharjoituksia oman kurssin opiskelijoilleen suljetussa oppimisympäristössä lukukauden loppuun asti. Myös ruudun jakamista oheismateriaalia käyttäessä voi tehdä suljetussa oppimisympäristössä kevään 2020 ajan. Videotallenteiden tuottaminen oppimateriaaleista ei ole sallittua tekijänoikeussyistä.

Vinkkejä digikokeiden käyttöön

Pora!-digikokeista opettaja voi koostaa opiskelijoille tehtäväpaketteja kotiopiskeluun valmiista tehtävistä. Digikokeisiin opettaja voi tehdä myös omia tehtäviä.

• Kirjakohtaiset digikoepaketit sisältävät monipuolisia tehtäviä kappaleista, esimerkiksi venäjän aakkoskurssin, kuullun ja luetun ymmärtämisiä, sanastotehtäviä ja videotehtäviä.

• Tarkistaessaan tehtäviä opettaja pääsee antamaan palautetta opiskelijoille ja tukemaan tarvittaessa.

• Opiskelijat voivat kerrata asioita esimerkiksi digikokeiden kokoavien ja kertaavien tehtävien avulla.

• Opiskelijat voivat tehdä kokeen ja palauttaa sen ja koe voidaan käydä yhdessä läpi etäyhteyden avulla, jolloin opettaja näyttää oikeat vastaukset ja tarvittaessa selittää haastavia kohtia opiskelijoille.

• Digikokeita voi hyödyntää opitun kertaamiseen. Erityisen hyvin tähän soveltuvat kokoavat sanasto- ja rakennetehtävät, joiden avulla kielioppi- ja sanastoasiat kertautuvat näppärästi.

• Kulttuurivisa-tehtävät piristävät kotiopiskelua.

Tutustu maksutta!

Pora! 1 digikokeet

Pora! 2 digikokeet

Pora! 3 digikokeet

Otso tuo äänet painettuun oppikirjaan

Uusi Otso-sovellus avaa opiskelijan käyttöön painetun Pora!-oppikirjan äänitetyt kappaletekstit. Otso tukee itsenäistä opiskelua, kun opiskelija voi helposti kuunnella kappaletekstejä kotona. Helppokäyttöisen Otson voi ladata mobiililaitteeseen sovelluskaupasta maksutta. Ohjeet täällä >

Sirpa Piispanen
Pora!-oppikirjailija
Artikkeli22.6.2020

Helppo metsämeditaatio opiskelijoiden kanssa toteutettavaksi

Uutinen18.6.2020

Asiakaspalvelun kesän palveluajat

Uutiskirje18.5.2020

Finn Lecturan toukokuun uutiskirje