Vaikeudesta voimaksi

Vaikeudesta voimaksiNeuropsykiatriset häiriöt ja niiden huomioiminen koulussa

Jaana Parikka, Niina Halonen-Malliarakis & Anita Puustjärvi

Vaikeudesta voimaksi antaa kouluille tietoa ja välineitä neuropsykiatrisesti oireilevan oppilaan kohtaamiseen. Teoksessa on paljon apuväline-ehdotuksia, ideoita ja konkreettisia keinoja, joilla haastaviin tilanteisiin on mahdollista puuttua. Kirjassa on vahva teoreettinen pohja, ja sitä voi käyttää käsikirjana apuna arjen tilanteissa.

Lastenpsykiatri Anita Puustjärvi tuo kirjaan lääkärin näkökulman. Alakoulun erityisopettaja, kasvatustieteen lisensiaatti Jaana Parikka sekä yläkoulun erityisopettaja, apulaisrehtori Niina Halonen-Malliarakis puolestaan kertovat, millaisia mahdollisuuksia nykyinen koulu tarjoaa. Mukana on runsaasti opettajien, oppilaiden ja heidän huoltajiensa kokemuspuheenvuoroja, ja tekstissä kulkevat mukana neuropsykiatrisesti oireilevan oppilaan tarpeet ja hyvinvointi.

Aihetta käsitellään sekä alakoulun että yläkoulun näkökulmasta. Oppilaiden vanhemmille kirja tarjoaa näköalan nykyiseen kouluun ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Teos soveltuu myös kurssikirjaksi sekä luettavaksi kaikille kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Tiedot

Sivumäärä

190

Painosasu

pehmeäkantinen

ISBN

978-951-792-834-2

Muita aiheeseen liittyviä julkaisuja