Uutinen12.12.2016

Educa 2017

Educa 2017

Opetusalan suurin vuosittainen ammattitapahtuma Educa on pian taas täällä, ja Finn Lectura on tuttuun tapaan mukana messuilla. Osastollamme 6b50 voitte tutustua uusiin julkaisuihimme ja tehdä löytöjä: kaikki osastolla olevat tuotteet myydään tarjoushintaan. Educaan osallistuminen on maksutonta kaikille opetusalan ammattilaisille.

Finn Lecturan ohjelma Educa 2017 -messuilla:

Tekstiilien tuoteturvallisuus – näkökulmia tekstiili- ja vaatetusalan opettajille

pe 27.1. klo 13 Open Lounge (Huom! Uusi esityspaikka)

Yliopistonlehtori Marja Rissanen kertoo, miten tehdään vanhasta uutta ja huomioidaan samalla tekstiilien kierrätykseen liittyvät kemikaaliriskit. Esityksessä kerrotaan myös lastenvaatteiden tuoteturvallisuudesta sekä lasten nukkumaympäristöön liittyvästä tuoteturvallisuudesta. Esitys pohjautuu teokseen Tekstiilien materiaalit (ilm. 01/17), jonka kirjoittajiin Rissanen kuuluu.

Neuropsykiatriset häiriöt ja niiden huomioiminen koulussa

la 28.1. klo 13 Open Lounge (Huom! Uusi esityspaikka)

Jokainen opettaja kohtaa työssään neuropsykiatrisesti oireilevia oppilaita, joilla on erityisiä ohjauksen ja tuen tarpeita. Koulun toimintatavat muuttuvat opetussuunnitelmauudistuksen myötä, mikä tuo uusia mahdollisuuksia opetuksen järjestämiseen ja uusia menetelmiä opetustyöhön. Miten nykyinen, kaikille yhteinen koulu kohtaa tukea tarvitsevia oppilaita? Neuropsykiatriset vaikeudet voidaan muuttaa voimaksi, kun yhdistetään ymmärrys neuropsykiatrisista häiriöistä pedagogiseen osaamiseen ja valitaan sopivat menetelmät yksilön ja ryhmän ohjaamiseen. Puhujina ovat aihetta käsittelevän Vaikeudesta voimaksi -teoksen (ilm. 01/17) kirjoittaneet Jaana Parikka, Anita Puustjärvi ja Niina Halonen-Malliarakis.

Ponjatno!-esittelytilaisuus (Huom! Tilaisuuteen täytyy ilmoittautua.)

la 28.1. klo 10.15 Kokoustamo, tila 215

Finn Lectura julkaisee tammikuussa 2017 uuden lukion venäjän oppikirjasarjan Ponjatno! Lukion B3-venäjää (Kirsi Allén – Tatiana Batanina – Hanna-Maaria Luoto – Liisa Partonen).

Ponjatno!-kirjasarjan pääpaino on suullisessa kielitaidossa. Puhumisen, lukemisen, ääntämisen, kuuntelemisen ja kirjoittamisen lisäksi opitaan venäjän kielen rakenteita sopivissa yhteyksissä sekä Venäjän maantuntemusta ja kulttuuria. Kirjasarjassa on monipuolisesti eri tekstilajeja, joissa on otettu huomioon nuorten näkökulma.

Kutsumme sinut kuulemaan lisää uudesta kirjasarjasta Educa-messuille. Tarjoamme aamukahvien lomassa mahdollisuuden tutustua oppimateriaaliin, tavata kirjojen tekijät, esittää heille kysymyksiä ja antaa palautetta.

Huom! Ponjatno!-tilaisuuden ilmoittautumisaika on päättynyt, mutta peruutuspaikkoja voi tiedustella asiakaspalvelustamme osoitteessa info@finnlectura.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Uutinen8.4.2021

Otavan Kirjasäätiön vuoden 2021 oppimateriaalipalkinto on myönnetty Sonja Gehringille ja Sanni Heinzmannille

Artikkeli29.3.2021

Pääsiäisaiheinen tehtävävinkki saksan oppitunneille

Uutiskirje17.3.2021

Finn Lecturan maaliskuun uutiskirje