Uutinen13.4.2018

Finn Lecturan S2-iltapäivä 4.5.2018

Tilaisuus on täynnä

Finn Lectura on julkaissut viimeisen vuoden aikana useita uusia suomi toisena kielenä -opetuksen oppikirjoja. Näihin julkaisuihin lukeutuu VALMA-koulutukseen suunnattu Työelämän suomea 1 ja kotoutumiskoulutukseen suunnattu Työelämän suomea 2, luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseen tarkoitettu Luku sekä erityisesti kotoutumiskoulutuksen hitaan polun S2-opetukseen suunnattu Ahaa! 1, johon ilmestyy jatko-osa Ahaa! 2 tänä kesänä. Näiden lisäksi tänä keväänä ilmestyy uusi selkokielinen yhteiskuntaopin S2-oppikirja Selkeästi Suomessa.

Kutsumme sinut Finn Lecturan S2-iltapäivään kuulemaan lisää näistä oppikirjoista ja tapaamaan kirjantekijöitä niiden takana. Tilaisuus järjestetään perjantaina 4.5. klo 16-18 Kustannusosakeyhtiö Otavan tiloissa (Uudenmaankatu 10, Helsinki). Tilaisuudessa pääset tutustumaan myös muihin Finn Lecturan S2-oppimateriaaleihin, tapaamaan kollegoita sekä nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen 25.4.2018 mennessä alla olevan linkin kautta. Tilaisuudessa on rajattu määrä paikkoja.

Tilaisuus on täynnä

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki S2-opettajat. Mikäli opettajakollegasi eivät ole saaneet omaa kutsua, kerrothan tilaisuudesta myös heille!

Tilaisuudessa esiteltävät oppikirjat ja -sarjat

Selkeästi Suomessa (Merja Björklind, Tarja Lågas, Mikko Metsäranta & Heidi Sippola) on aikuisten perusopetukseen suunnattu yhteiskuntaopin oppikirja, joka esittelee selkokielellä suomalaisen yhteiskunnan keskeisiä ilmiöitä ja toimintoja. Tutuiksi tulevat muun muassa suomalaisen työelämän käytänteet, hyvinvointivaltion perusperiaatteet, vallankäyttö sekä hallinto ja oikeusjärjestelmät.

Työelämän suomea (1. osa: Mirka Jussila, 2. osa: Jepa Piirainen) on suomen kielen oppikirjasarja, joka valmistaa opiskelijaa hakeutumaan koulutukseen ja työelämään. Kirjat sopivat käytettäväksi erityisesti VALMA-koulutuksessa ja kotoutumiskoulutuksessa.

Luku (Kaisa Häkkinen & Anna Nylund) on suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen oppikirja aikuisille maahanmuuttajille. Kirja tarjoaa tuntumaa todellisen maailman tekstilajeihin sellaisina kuin ne luokkahuoneen ulkopuolella ovat. Luku sopii semilukutaitoisille opiskelijoille, jotka osaavat jo lukea ja kirjoittaa jonkin verran.

Ahaa! (Laura Tikkanen & Noora Tähtinen) on suomen kielen oppikirjasarja aikuisille ja nuorille. Oppimateriaalissa on paljon toiminnallisia harjoituksia, ja kieltä lähestytään raikkaalla ja innostavalla tavalla. Ahaa! sopii kaikille suomen kielen oppijoille, mutta erityisen hyvin kotoutumiskoulutuksen hitaan polun kursseille.

Artikkeli24.2.2021

Oma englannin kirja aikuisten perusopetuksen opiskelijoille

Uutiskirje9.2.2021

Finn Lecturan helmikuun uutiskirje

Artikkeli5.2.2021

Ystävänpäivään sopiva tehtävävinkki englannin oppitunnille