Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Digimateriaalit

Mikä on Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelu?

Finn Lecturan Digimateriaalit on uusi palvelu Finn Lecturan julkaisemien sähköisten oppimateriaalien hankkimiseen ja käyttämiseen. Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelu otetaan käyttöön kevään aikana, mutta palveluun on mahdollista rekisteröityä jo nyt. Rekisteröitymällä ennakkoon varmistat pääsyn Finn Lecturan sähköisiin materiaaleihin heti kun palvelu otetaan käyttöön.

Milloin Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelu tulee käyttöön? Voinko edelleen käyttää myös nykyisiä sähköisiä oheismateriaaleja?

Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelu otetaan käyttöön huhtikuussa 2017, ja samalla nykyinen Finn Lecturan sähköisten oheismateriaalien palvelu suljetaan. Aiemmin saatavilla olleet sähköiset oheismateriaalit ovat kuitenkin saatavilla myös uudessa palvelussa. Käyttöä varten on rekisteröidyttävä erikseen uuteen palveluun, vaikka olisi käyttänyt Finn Lecturan oheismateriaaleja aiemmin.

Miten Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelu eroaa nykyisistä sähköisistä oheismateriaaleista?

Uusi palvelu helpottaa Finn Lecturan digitaalisten materiaalien hankkimista ja käyttöä. Jokainen rekisteröitynyt opettaja saa koostetun näkymän juuri niistä digimateriaaleista, jotka on hankkinut ja joita opetustyössään käyttää. Palvelusta on mahdollista hankkia keskitetysti kaikki Finn Lecturan julkaisemat sähköiset oppimateriaalit. Uuteen palveluun kerätään myös tiedot oppilaitoksista, jolloin opettajat saavat automaattisesti käyttöönsä edustamansa oppilaitoksen hankkimat digimateriaalit.

Sisältääkö Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelu digikirjoja?

Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelun valikoima kattaa muun muassa aiemmin saatavilla olleet opettajan oppaiden PDF-versiot ja tehtävien ratkaisut sekä valikoiman ensi kertaa sähköisesti saataville tulevia oppimateriaalien äänitteitä ja arviointimateriaaleja. Palvelussa ei toistaiseksi ole oppikirjojen digitaalisia versioita.

Ovatko sähköiset opettajan oppaat maksuttomia myös uudessa Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelussa? Entä verkkoharjoitukset?

Opettajan oppaat tulevat olemaan maksullisia. Uuden palvelun julkaisun yhteydessä aiemmin maksutta saatavilla olleiden materiaalien kohdalla noudatetaan maksutonta 60 päivän siirtymäaikaa ennen kuin ne muuttuvat maksullisiksi. Osa verkkoharjoituksista säilyy maksuttomina.

Miten tilaan digimateriaaleja?

Palveluun kuuluu kauppanäkymä, jossa on mahdollista tutustua kaikkiin Finn Lecturan julkaisemiin sähköisiin oppimateriaaleihin. Tilaukset tehdään suoraan verkkopalvelusta. Yksittäiset käyttäjät voivat tehdä hankintoja verkkopankkitunnuksilla ja luottokorttimaksulla. Oppilaitoksille on tarjolla laskutusmahdollisuus.

Kuinka paljon digimateriaalit maksavat?

Hinnasto on nähtävissä täällä. Jatkossa kaikkien digitaalisten materiaalien hinnat ovat nähtävillä suoraan Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelussa.

Opetan useammassa kuin yhdessä oppilaitoksessa. Kuinka rekisteröidyn Finn Lecturan Digimateriaalit -palveluun?

Opettajaksi rekisteröitymisen yhteydessä voi valita vain yhden oppilaitoksen, johon käyttäjätili liitetään. Rekisteröitymisen jälkeen on kuitenkin mahdollista pyytää tilin liittämistä myös muihin oppilaitoksiin. Jokaisen oppilaitoksen hallinnoijan on kuitenkin erikseen tarkistettava ja hyväksyttävä oppilaitokseen liitettävät opettajat.

Miten oppilaitosten hallinnoijat rekisteröityvät Finn Lecturan Digimateriaalit -palveluun?

Oppilaitosten hallinnoijat rekisteröityvät samalla lomakkeella kuin opettajat. Oppilaitoksen valitsemisen yhteydessä on mahdollista ilmoittaa olevansa oppilaitoksen hallinnoija. Mikäli oppilaitosta ei vielä ole luotu palveluun, uuden oppilaitoksen tiedot voi syöttää rekisteröitymisen yhteydessä.

Kuka voi olla oppilaitoksen hallinnoija?

Oppilaitoksen hallinnoija voi olla koulusihteeri, rehtori tai muu henkilö, joka voi hyväksyä oppilaitoksen tekemiä laskutushankintoja.

Millaisia lisenssejä Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelussa on myynnissä?

Oppimateriaaleja on saatavilla kolmen, seitsemän, yhdeksän ja kahdentoista kuukauden lisensseillä. Lisenssit ovat tuotekohtaisia eikä kaikista tuotteista välttämättä ole saatavilla kaikkia lisenssityyppejä. Lisenssit eivät uusiudu automaattisesti. Osa tuotteista on saatavilla myös kertaostoksina.

Mikä on kertaostos?

Kertaostoksena myytävien tuotteiden käyttöoikeutta ei ole rajoitettu lisenssikauteen. Kertaostoksesta toimitetaan latauslinkki, jonka avulla oppimateriaalin voi tallentaa omalle tietokoneelleen. Tuote on ladattavissa Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelusta vain rajoitetun ajan, ja latausajan umpeuduttua tuotteen tallentaminen edellyttää uutta hankintaa.

Mitä eroa on mp3-äänitteellä ja suoratoisto-äänitteellä?

Suoratoistoversio mahdollistaa äänitteen kuuntelemisen suoraan verkkoselaimessa ilman lisäosia tai muita ohjelmia. Suoratoistoäänitettä voi kuunnella lisenssikauden aikana rajoittamattomasti, mutta kuunteleminen edellyttää verkkoyhteyttä eikä äänitettä voi ladata omalle laitteelleen. Mp3-versiossa äänitteen tiedostot on tallennettava omalle laitteelle. Lataaminen on mahdollista vain rajoitetun ajan, tiedostojen säilyttämisestä ja niiden toistamiseen tarvittavan ohjelman hankkimisesta ja käyttämisestä on huolehdittava erikseen.

Finn Lecturan asiakaspalvelu

ma–pe klo 9–15

puhelin: 09 74151 005
sähköposti: info@finnlectura.fi

Kaikki yhteystiedot