Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Opettajan digipiste

Rekisteröityminen Opettajan digipisteeseen

Ensimmäisellä käyttökerralla opettajan tulee rekisteröityä Opettajan digipisteeseen osoitteessa https://opettaja.finnlectura.fi/register

Kirjoita lomakkeeseen tietosi ja napsauta Rekisteröidy-painiketta. Oppilaitoksesi ylläpitäjä vahvistaa sinut oppilaitoksesi opettajalistalle. Ylläpitäjiä ovat esimerkiksi rehtorit ja koulusihteerit. Saat sähköpostiisi tiedon, kun rekisteröitymisesi on vahvistettu.

Jos oppilaitoslistalta ei löydy oppilaitosta, jossa opetat, ole yhteydessä Finn Lecturan asiakaspalveluun: info@finnlectura.fi

Jos ylläpitäjä on jo valmiiksi lisännyt tietosi Opettajan digipisteessä oppilaitoksen opettajalistaan, käy itse myös rekisteröitymässä ja sen jälkeen vahvista rekisteröityminen sähköpostiisi saaman viestin kautta. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt Opettajan digipisteeseen, kirjaudu sisään luomillasi tunnuksilla osoitteessa https://opettaja.finnlectura.fi/.

Finn Lecturan Opettajan digipiste ja Otavan Opepalvelu toimivat yhteistyössä. Mikäli olet jo Opepalvelun käyttäjä, kirjaudu Opettajan digipisteeseen Opepalvelun tunnuksilla.

Katso Opettajan digipisteen käyttöohjeet.

Näin käytät Opettajan digipistettä

Katso Opettajan digipisteen kuvalliset käyttöohjeet.

Digimateriaalien tilaaminen oppilaitokselle

Opettaja tai ylläpitäjä voi tilata Finn Lecturan digitaalisia materiaaleja (äänitteet, opettajan oppaat, tehtävien ratkaisut, esitysmateriaalit, digitehtävät, digikirjat, digiopetusaineistot) Finn Lecturan verkkokaupasta. Oppilaitos tilaa yhden kappaleen materiaalia (pl. opiskelijan digitehtävät, digikirjat ja näköisversiot, joita tilataan yhtä monta kuin kurssilla on opiskelijoita), jonka jälkeen se tuleen näkyviin kaikille oppilaitokseen kuuluville opettajille.

Huom! Oppilaitoksen tilaukset täytyy aina tehdä verkkokauppatunnuksilla, jotta materiaalit tulevat käyttöön Koulun materiaaleihin.

Kaikille Finn Lecturan asiakasrekisteristä löytyville oppilaitoksille on avattu tunnus ja salasana Finn Lecturan verkkokauppaan. Oppilaitoksen ylläpitäjä voi tarkistaa oppilaitoksen verkkokauppatunnukset Opettajan digipisteestä Koulun tiedot -kohdasta. Verkkokauppatunnuksia voi tarvittaessa tiedustella myös Finn Lecturan asiakaspalvelusta.

Tilattu aineisto on käytettävissä Opettajan digipisteessä viimeistään kahden arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Ladattavat tuotteet tulee jokaisen opettajan ladata omalle koneelleen 1 kk sisällä ostohetkestä.

Lisenssituotteet ovat käytettävissä tilatun lisenssikeston ajan Opettajan digipisteessä.

Oppilaitokseni on hankkinut digimateriaaleja. Miten saan ne käyttööni?

Opettaja käyttää oppilaitoksen hankkimia digimateriaaleja Opettajan digipisteessä.

Näet koulullesi tilatut digitaaliset materiaalit Opettajan digipisteen Koulu-näkymän Tilaukset–osiossa, johon on listattu koulun voimassa olevat oppilas- ja koululisenssit sekä umpeutuneet ja tulevan kauden lisenssit.

Aineistot näkyvät Opettajan digipisteen Koulun materiaalit -näkymässä.

Koulun materiaalit –osiosta löytyvät kaikki ne materiaalit, joihin koululla on käyttöoikeus. Opettajat pääsevät kaikkiin koulun materiaaleihin riippumatta opettamastaan oppiaineesta.

Materiaaliin siirtyminen tapahtuu napauttamalla aineiston nimeä.

Omat materiaalit -osiossa näkyvät itse hankkimasi materiaalit (ei koulun hankkimat) sekä profiiliisi tallentamasi oppiaineen perusteella sinulle kohdistetut koulun materiaalit, joihin oppilaitoksella on käyttöoikeus.

Miten oppilaitos voi hankkia digitehtäviä, digikirjoja tai näköisversioita opiskelijoille?

Oppilaitos voi tilata tarvittavan määrän digitehtävien, digikirjojen tai näköisversioiden lisenssejä Finn Lecturan verkkokaupassa. Lisenssejä tilataan yksi per opiskelija. Oppilaitokseen kuuluvat opettajat saavat käyttöoikeuden tuotteeseen lisenssitilauksen yhteydessä.

Lisenssien käyttöaika 12 kuukautta astuu voimaan ostohetkestä. On suositeltavaa siis tilata vain tarvittava määrä lisenssejä kerrallaan, ja tehdä uusi tilaus sitten kun lisenssejä tarvitaan lisää.

Lisenssit jaetaan opiskelijoille Opettajan digipisteen Ryhmät-näkymässä. Katso ohjeet lisenssien jakamiseen.

Lisenssikesto ja lisenssin uusiminen (oppilaitos)

Oppilaitoksen lisenssikesto käynnistyy aina ostohetkestä ja lisenssikesto on tuotteesta riippuen 6 tai 12 kk. Tämä koskee myös opiskelijoille hankittujen digitehtävien, digikirjojen ja näköisversioiden lisenssejä.

Lisenssin voi uusia hankkimalla uuden lisenssikauden Finn Lecturan verkkokaupasta. Huomaathan kuitenkin, että uusi lisenssikausi käynnistyy aina ostopäivästä.

Esim. Oppilaitoksella on voimassaoleva lisenssi, joka umpeutuu 31.1.2022. Oppilaitos hankkii uuden 12 kk lisenssin 15.1.2022, jolloin uusi lisenssikausi on voimassa 15.1.2023 saakka (ei 31.1.2023 saakka).

Lisenssi kannattaakin siis uusia silloin kun vanha kausi on päättymässä.

Opiskelijoille jaettavat lisenssit (digitehtävät, digikirjat, näköisversiot)

Kun oppilaitos ostaa lisenssejä (digitehtävät, digikirjat, näköisversiot), kaikki kyseisen oppilaitoksen opettajat saavat automaattisesti tuotteeseen käyttöoikeuden, joka on voimassa kaksitoista kuukautta ostohetkestä. Myös opiskelijan lisenssien käyttöoikeus alkaa ostohetkestä eli on suositeltavaa hankkia kerralla vain tarvittava määrä lisenssejä ja ottaa ne käyttöön heti. Lisenssejä voi ostaa lisää aina haluamansa määrän, jolloin myös aiempien, lunastamattomien lisenssien käyttöaika alkaa uudestaan.

Esim. Oppilaitos on tilannut 12 lisenssiä 1.12.2021. Lisenssejä on käyttämättä 3 kpl, ja lisenssit ovat umpeutumassa 1.12.2022. Kun oppilaitos tilaa 10 kpl lisenssejä lisää 15.11.2022, sekä näiden lunastamattomien lisenssien että uusien hankittavien lisenssien käyttöaika jatkuu 15.11.2023 saakka.

Ryhmän luominen

Pääset luomaan uuden ryhmän Opettajan digipisteessä ”+ Lisää ryhmä” -painikkeesta, joka löytyy Ryhmät-osiosta ja Etusivulta.

 1. Aloita antamalla ryhmällesi nimi (vähintään 2 merkkiä).

 2. Valitse materiaali(t) joko kirjoittamalla materiaalin nimi tai painamalla nuolinäppäintä. Voit lisätä vain sellaista materiaalia, johon oppilaitoksesi on hankkinut lisenssejä (digitehtävät, digikirjat, näköisversiot).

- Jos oppilaitos on tilannut lisenssit opiskelijoille ja materiaali jaetaan kaikille ryhmään liittyville opiskelijoille, jätä oletusvalinta ”Jaetaan kaikille” päälle. - Jos oppilaitoksen tilaamat materiaalit jaetaan vain osalle ryhmään liittyvistä opiskelijoista (ja osa ryhmään liittyvistä opiskelijoista ostaa lisenssin itse), materiaalin lisäämisen yhteydessä otetaan pois oletusvalinta ”Jaetaan kaikille”.

 1. Klikkaa tallenna. Uusi ryhmä tallentuu nyt Omat ryhmät sekä Koulut ryhmät -osioihin. Kun haluat tarkastella ryhmän tietoja tai muokata ryhmää, napauta ryhmä auki.

Lisenssien jakaminen opiskelijoille

Oppilaslisenssien jako tapahtuu opiskelijoille ryhmien hallinnan kautta Opettajan digipisteen Ryhmät-näkymässä, jossa luodaan uusia ryhmiä, muokataan olemassa olevia sekä määritellään ryhmän käyttämät materiaalit. Katso ohjeet ryhmän luomiseen.

Katso kuvalliset ohjeet lisenssien jakamiseen.

Voiko jo lunastetun lisenssin siirtää yhdeltä opiskelijalta toiselle opiskelijalle?

Ei voi. Kun lisenssi on kertaalleen lunastettu, se on voimassa lunastuskoodia käyttäneen opiskelijan omissa materiaaleissa.

Digimateriaalin tilaaminen yksityishenkilöille (opettaja)

Opettaja voi tilata omaan käyttöönsä Finn Lecturan verkkokaupasta Finn Lecturan painettuja ja digitaalisia tuotteita (pl. esitysmateriaalit). Tilaaminen ei vaadi rekisteröitymistä, mutta rekisteröitynyt käyttäjä näkee kaikki tilaustiedot.

Digituotteet otetaan käyttöön tilausvahvistuksessa ilmoitetulla kertakäyttöisellä aktivointikoodilla Opettajan digipisteessä. Katso ohjeet aktivointikoodin käyttöön > Tilausvahvistus lähetetään tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Ladattavat tuotteet tulee ladata omalle koneelle 1 kk sisällä ostohetkestä.

Lisenssituotteet ovat käytettävissä tilatun lisenssikeston ajan Opettajan digipisteessä.

Olen opettaja ja tilasin digimateriaalin yksityishenkilönä. Miten otan digimateriaalin käyttöön?

Kirjaudu sisään Opettajan digipisteeseen.

Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy ensin käyttäjäksi. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee liittyä oppilaitokseen. Mikäli kuulut oppilaitokseen, jota ei löydy listalta, olethan yhteydessä Finn Lecturan asiakaspalveluun (info@finnlectura.fi)

Katso kuvalliset ohjeet materiaalien lisäämiseen.

Jos hankkimasi materiaali on ladattava tuote, lataa se omalle koneellesi. Lataus onnistuu 1 kk ajan ostohetkestä.

Lisenssituote on käytettävissä Omat materiaalit -välilehdeltä tilaamasi lisenssikauden ajan.

Maksuttomien materiaalien käyttö

Joitain Finn Lecturan sähköisiä materiaaleja voi käyttää maksutta. Löydät maksutta käytettävissä olevat materiaalit Opettajan digipisteen Materiaalit-osiosta kohdasta Omat materiaalit.

Finn Lecturan maksuttomat äänitteet sisältää maksutta kuunneltavissa olevat äänitteet. Finn Lecturan maksuttomat oheismateriaalit sisältää muut maksutta käytettävissä olevat materiaalit (kuten verkkotehtävät).

Materiaalit avautuvat klikkaamalla tuotteen nimeä.

Miten koulut tai yksiköt tulee perustaa Opettajan digipisteeseen?

Jokainen koulu, oppilaitos tai useammalla paikkakunnalla toimivan yrityksen toimipiste on perustettava Opettajan digipisteeseen erillisenä oppilaitoksena. Tämä johtuu siitä, että käytössä oleva oppilaitoksen koosta riippumaton hinnoittelumalli perustuu siihen, että lisenssit hankitaan koulu- ja toimipistekohtaisesti.

Hinnoittelu- ja lisenssimalli on pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, jotta palvelun käyttö olisi mahdollisimman selkeää, ja jokainen oppilaitoksen opettaja voisi käyttää kyseiseen oppilaitokseen hankittuja aineistoja helposti.

Jotta väärinkäytöiltä vältytään, jokaisen oppilaitoksen hallinnoija vastaa oppilaitoksen opettajien hyväksymisestä ja listan ylläpitämisestä. Tämä velvollisuus on mahdollista uskottavasti täyttää vain, jos hallinnoijalla välitön käsitys kuhunkin oppilaitokseen kuuluvista opettajista. Tarvittaessa yksittäinen opettaja voi kuulua Opettajan digipisteessä useampaan oppilaitokseen, mutta lisenssit ovat tällöinkin oppilaitoskohtaisia.

Kuka voi olla oppilaitoksen ylläpitäjä?

Oppilaitoksen ylläpitäjä voi olla koulusihteeri, rehtori tai muu henkilö, joka voi ylläpitää oppilaitoksen tietoja.

Opetan useammassa kuin yhdessä oppilaitoksessa. Kuinka voin liittyä useaan eri oppilaitokseen?

Opettajan digipisteen Asetukset-näkymässä voit hallinnoida oman tilisi tietoja ja pääset muokkaamaan Koulut-osiossa oppilaitostietoasi.

Voit liittyä uuteen oppilaitokseen ”Lisää koulu” painikkeesta. Valitse listalta oppilaitos, lisää roolisi ja napauta ”Tallenna”.

Jos haluat poistaa oppilaitoksen tiedoistasi, valitse ”Muokkaa”. Poista oppilaitos muokkausnäkymässä napauttamalla Poista-painiketta. Vahvista muutos ”Tallenna”- painikkeella.

Opiskelijan digipiste

Rekisteröityminen Opiskelijan digipisteeseen

Opiskelijan digipiste on palvelu, jossa opiskelija käyttää itse hankkimiaan tai oppilaitoksen kustantamia Finn Lecturan digimateriaaleja. Ensimmäisellä kerralla sinun on rekisteröidyttävä palvelun käyttäjäksi.

Opiskelija kirjautuu hallinnoimillaan tunnuksillaan Opiskelijan digipisteeseen osoitteessa https://opiskelija.finnlectura.fi/login.

Miten otan digimateriaalit käyttöön?

Kirjaudu sisään Opiskelijan digipisteeseen. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy ensin käyttäjäksi.

Katso kuvalliset ohjeet materiaalien lisäämiseen.

Jos hankkimasi materiaali on ladattava tuote, lataa se omalle koneellesi. Lataus onnistuu 1 kk ajan ostohetkestä.

Lisenssituote on käytettävissä Omat materiaalit -välilehdeltä tilaamasi lisenssikauden ajan.

Maksuttomien materiaalien käyttö

Joitain Finn Lecturan sähköisiä materiaaleja voi käyttää maksutta. Löydät maksutta käytettävissä olevat materiaalit Opiskelijan digipisteen Materiaalit-osiosta.

Finn Lecturan maksuttomat äänitteet sisältää maksutta kuuneltavissa olevat äänitteet. Finn Lecturan maksuttomat oheismateriaalit sisältää muut maksutta käytettävissä olevat materiaalit (kuten verkkotehtävät).

Materiaalit avautuvat klikkaamalla tuotteen nimeä.

Digimateriaalinen tilaaminen yksityishenkilöille (opiskelija)

Opiskelija voi tilata omaan käyttöönsä verkkokaupan kautta Finn Lecturan painettuja ja digitaalisia tuotteita (pl. esitysmateriaalit). Tilaaminen ei vaadi rekisteröitymistä, mutta rekisteröitynyt käyttäjä näkee kaikki tilaustiedot.

Digituotteet otetaan käyttöön tilausvahvistuksessa ilmoitetulla kertakäyttöisellä aktivointikoodilla Opiskelijan digipisteessä. Katso kuvalliset ohjeet aktivointikoodin lunastamiseen. Tilausvahvistus lähetetään tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Ladattavat tuotteet tulee ladata omalle koneelle 1 kk sisällä ostohetkestä.

Lisenssituotteet ovat käytettävissä tilatun lisenssikeston ajan Opiskelijan digipisteessä.

Kuinka voin liittyä ryhmään?

Kirjaudu ensin Opiskelijan digipisteeseen. Kirjautumisen jälkeen voit liittyä ryhmään seuraamalla näitä ohjeita.

Mikä on opiskelijan äänite?

Opiskelijan äänite on itseopiskelun tueksi tarkoitettu äänimateriaali, jolta löytyvät oppikirjan kappaleiden tekstit ääneen luettuina sekä mahdolliset ääntämisosiot. Opiskelijan äänitteen sisältö vaihtelee jonkin verran julkaisukohtaisesti, mutta opiskelijan äänite ei sisällä kirjan kuuntelutehtäviä.

Opiskelijan äänitettä voi kuunnella maksutta Otso-sovelluksen kautta. Opiskelijan äänitteen voi myös hankkia itselleen MP3-tiedostona.

Digituotteet

Etä- ja verkko-opetus: Saanko käyttää esitysmateriaalia verkko- tai etäopetuksessa?

Finn Lecturan esitysmateriaalia saa käyttää verkko- ja etäopetuksessa, mikäli oppilaitos on hankkinut Kopioston kopiointiluvan ja opiskelijoilla on oppikirjat käytössä.

Sellaisen oppitunnin, jolla käytetään Finn Lecturan esitysmateriaalin tai muun oppimateriaalin sisältämiä ääni- ja/tai videosisältöjä, tallentaminen ja jakaminen millään alustalla on tekijänoikeussyistä kiellettyä.

Kopioston kopiointiluvasta saa lisätietoja Kopiostolta: www.kopiosto.fi.

Äänitteet: Mitä eroa on mp3-äänitteellä ja suoratoisto-äänitteellä?

Suoratoistoversio mahdollistaa äänitteen kuuntelemisen suoraan verkkoselaimessa ilman lisäosia tai muita ohjelmia. Suoratoistoäänitettä voi kuunnella lisenssikauden aikana rajoittamattomasti, mutta kuunteleminen edellyttää verkkoyhteyttä eikä äänitettä voi ladata omalle laitteelleen. Mp3-versiossa äänitteen tiedostot on tallennettava omalle laitteelle. Lataaminen on mahdollista vain rajoitetun ajan, tiedostojen säilyttämisestä ja niiden toistamiseen tarvittavan ohjelman hankkimisesta ja käyttämisestä on huolehdittava erikseen.

Äänitteet: Äänitteiden kuunteleminen iPhone-, iPad-, iPod- ja Android-laitteilla

iPad (ja iPod):

 • Lataa äänitiedostojen zip-paketti tietokoneelle ja pura paketti.
 • Avaa iTunes-ohjelma ja tuo tiedostot iTunesiin.
 • Liitä iPad tietokoneeseen usb-johdolla: laite näkyy iTunes-ohjelman vasemmassa sivupalkissa.
 • Valitse iTunesissa ne albumit tai tiedostot jotka haluat siirtää iPadille. Raahaa ko. tiedostot iTunesissa iPad-laitteen päälle, iPadin sisältö päivittyy.

iPhone (mac-tietokoneen kautta):

 • Mene tietokoneen selaimella Finn Lecturan Digimateriaalit -palveluun haluamasi oppikirjasarjan äänitemateriaaliin ja klikkaa äänitiedostolinkkiä.
 • Lataa zip, pura se ja avaa äänitiedostot iTunesilla.
 • Liitä iPhone koneeseen johdolla ja synkronoi haluamasi äänitiedostot puhelimen musiikkisoittimeen. Varmista, että sinulla on käytössäsi yhteensopivat ohjelmaversiot.
 • Tarkemmat ohjeet: https://www.apple.com/fi/support/iphone/syncing/

iPhone (suora lataus puhelimeen):

 • Zip-tiedoston avaamiseen tarvitaan erillinen, App Storesta ladattava sovellus (tähän tarkoitettuja sovelluksia on paljon – sekä maksullisia ja ilmaisia). Lataa ensin haluamasi sovellus puhelimeesi.
 • Mene puhelimen selaimella Finn Lecturan Digimateriaalit -palveluun haluamasi oppikirjasarjan materiaaliin ja klikkaa äänitiedostolinkkiä.
 • Avaa zip-tiedosto lataamallasi ohjelmalla. Se, miten tiedostoa soitetaan, riippuu valitsemasi ohjelman ominaisuuksista.

Samsung-puhelimet (Android):

 • Liitä puhelin WiFi-verkkoon tai käytä liittymän datasiirtoa.
 • Lataa Play-kaupasta ilmainen sovellus, jolla voidaan purkaa zip-paketteja (esim. WinZip tai Andro Zip). Ilman sovellusta zip-paketteja ei voi purkaa.
 • Lataa äänitiedostojen zip-paketti puhelimelle. Paketti löytyy oletuksena näin: asetukset -> tallennustila -> lataukset -> muut lataukset
 • Pura zip klikkaamalla sitä.
 • Tiedostot siirtyvät automaattisesti kännykän soittimeen, jossa niitä voidaan kuunnella.

Zip-tiedostojen käsittely puhelimella ja tabletilla riippuu mm. laitteen mallista, käyttöjärjestelmästä ja asennetuista sovelluksista

Mikä on kertaostos?

Kertaostoksena myytävien tuotteiden käyttöoikeutta ei ole rajoitettu lisenssikauteen. Kertaostoksesta toimitetaan latauslinkki, jonka avulla oppimateriaalin voi tallentaa omalle tietokoneelleen. Tuote on ladattavissa Opettajan digipisteestä (jos olet opettaja) tai Opiskelijan digipisteestä (jos olet opiskelija) 1 kk ajan ostohetkestä.

Ohjeet selaimen välimuistin tyhjentämiseen yleisimmillä selaimilla

Google Chrome

 1. Valitse selaimen työkalupalkissa Chrome-valikko (kolme pistettä allekkain sivun oikeassa yläreunassa) Tai näppäinkomennolla Ctrl + Shift + Del

 2. Valitse Lisää työkaluja.

 3. Valitse Poista selaustiedot.

 4. Valitse pudotusvalikosta ensin ajanjakso (tunti, viikko tai kaikki), miltä ajalta haluat selaustiedot poistettavan. Suositeltavaa valita ajanjaksoksi KAIKKI.

 5. Valitse ainakin Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot, sekä mahdollisesti muitakin tietoja poistettavaksi.

 6. Valitse Poista selaustiedot.

Mozilla Firefox

 1. Paina valikkopainiketta (kolme viivaa allekkain sivun oikeassa yläreunassa) ja napsauta sitten Asetukset.

 2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus sivun vasemmasta reunasta.

 3. Vieritä sivu kohtaan Evästeet ja sivustotiedot.

 4. Klikkaa Tyhjennä tiedot ja valitse Evästeet ja sivustotiedot sekä Välimuistissa oleva verkkosisältö.

 5. Paina Tyhjennä-painiketta.

Internet Explorer 10

 1. Napsauta Työkalut-valikkoa (rattaanpyörä) selaimen oikeasta yläreunasta.

 2. Napsauta Internet-asetukset.

 3. Napsauta Poista.

 4. Valitse poistettavaksi ainakin Väliaikaiset Internet-tiedostot ja Lataushistoria. Halutessasi voit merkitä poistettavaksi muitakin tietoja.

 5. Paina Poista.

 6. Paina Ok.

Edge

Paina selaimen oikeassa yläreunassa olevaa valikkoa (kolme vierekkäistä pistettä) Valitse vasemman reunan valikosta Evästeet ja sivuston käyttöoikeudet Valitse Hallitse ja poista evästeitä ja sivuston tietoja Valitse Näytä kaikki evästeet ja sivustotiedot Paina Poista kaikki-painiketta.

Safari

Valitse yläpalkista Safari. Tai näppäinkomennolla Ctrl + Alt + E Napsauta kohtaa Clear History (tyhjennä historia) Valitse aikaväli. Napsauta kohtaa Clear History (tyhjennä historia)

Frequently Asked Questions

I am a student and want to create a student account. How can I register to Opiskelijan digipiste?

You can create a student account by navigating to https://opiskelija.finnlectura.fi/register.

I am a student. How can I purchase the digital materials?

A consumer (i.e. not a school) can order printed and digital products published by Finn Lectura through the online store, excluding teacher’s material (esitysmateriaali). Ordering will not require registration. If you so wish, you can register in the service, which will allow you to view all the details concerning your orders.

Once you have made a purchase of a digital material, you will receive an email with an activation code. You can use the digital material in Opiskelijan digipiste.

See detailed instructions for activating the code.

I received an activation code. How can I use the digital material?

First you need to log in or register to Opiskelijan digipiste. You can use the service in English.

After logging in you need to use the activation code. See detailed instructions.

If the material is a downloadable file (eg. PDF or MP3), you will need to download the material into your own computer within 1 month of the purchase.

If the material is an online product, you can use it from Opiskelijan digipiste for the period that the license is valid.

I am a student. How can I join a group in Opiskelijan digipiste?

You log in on Opiskelijan digipiste with your email address and password at https://opiskelija.finnlectura.fi. You can use the service in English.

See detailed instructions for joining the group.

How to use free of charge materials

Finn Lectura offers some digital materials that can be used free of charge. You can find these materials in Materials page.

Finn Lecturan maksuttomat äänitteet includes the audio material that can be used free of charge. Finn Lecturan maksuttomat oheismateriaalit includes all the other digital material that can be used free of charge.

You will find the materials by clicking on the product's name.

Otso-sovellus

Miten lataan Otso-sovelluksen?

Otso-sovelluksen voi ladata oman laitteen sovelluskaupasta (App Store, Android Play).

Miten käytän Otso-sovellusta?

 1. Lataa Otso sovelluskaupasta. Otson käyttöä varten puhelimessa tulee olla verkkoyhteys.

 2. Avaa Otso-sovellus ja siirry haluamaasi oppikirjaan joko skannaamalla oppikirjan kansi puhelimen kameralla tai hakemalla kirjaa sen nimellä. Muista antaa sovellukselle lupa käyttää kameraasi, muuten sovellus ei toimi.

 3. Kun olet lisännyt oppikirjan "Minun kirjani" -valikkoon, avaa oppikirja klikkaamalla sen kuvaa. Sovellus kertoo, miltä kirjan sivuilta löytyy sisältöä.

 4. Avaa oppikirjasta vastaava sivu auki, ja vie puhelin sen kohdalle. Sovellukseen ilmestyy kuulokkeiden kuva, kun sivulla on kuunneltavaa. Klikkaamalla kuulokkeiden kuvaa pääset kuuntelemaan äänisisällön.

Katso kuvalliset ohjeet Otson käyttämiseen >

Millä laitteilla Otso toimii?

iPhone

Edellyttää iOS-versiota 11.0 tai tätä uudempaa versiota. Yhteensopiva laitteiden iPhone, iPad ja iPod touch kanssa.

Android-laitteet

Edellyttää Android-versiota 5.1 tai tätä uudempaa versiota.

Yleistä

Haluan tilata Finn Lecturan julkaisuja. Miten toimin?

Finn Lecturan oppikirjoja myydään kirjakaupoissa ja tavarataloissa ympäri maan. Jälleenmyyjiä on koottu erilliselle sivulle. Lisäksi kirjoja voi ostaa Otavan kirjakaupasta (Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki) sekä Otavan verkkokaupasta. Oppilaitosten ja jälleenmyyjien tilaukset tehdään Kirjavälitykselle (sähköposti: kvtilaus@kirjavalitys.fi, puhelin: 010 345 1580).

Finn Lecturan digimateriaaleja voi tilata ainoastaan Finn Lecturan verkkokaupasta.

Kuinka voin pyytää opettajan näytekappaletta oppikirjasta?

Tällä lomakkeella voit pyytää maksutonta näytekappaletta Finn Lecturan julkaisemasta oppikirjasta. Lomake on tarkoitettu vain opettajien käyttöön oppimateriaalivalintojen helpottamiseksi. Pidätämme oikeuden päättää opettajien näytekappaleiden lähettämisestä oman harkintamme mukaan.

Käyttämäni oppikirjan takakannessa lukee, että kirjaan liittyy tehtävien ratkaisut. Mistä löydän ne?

Tehtävien ratkaisut voi hankkia [Finn Lecturan verkkokaupasta] (https://finnlectura.fi/verkkokauppa).

Minulla on kirjaidea tai käsikirjoitus, jota haluan tarjota Finn Lecturalle. Keneen voin olla yhteydessä?

Mikäli sinulla on valmis käsikirjoitus tai ajatus kirjasta, jonka haluaisit tehdä, voit lähettää sen Finn Lecturan asiakaspalveluun: info@finnlectura.fi. Käsittelemme kaikki yhteydenotot ja vastaamme niihin 1–3 kuukauden kuluessa.

Miten Finn Lectura käsittelee henkilötietojani?

Käsittelemme henkilötietoja vain suostumusten mukaisesti, tietoturvallisesti ja vastuullisesti. Periaatteenamme on, että kerromme henkilötietojen käsittelystä avoimesti emmekä kerää sellaista tietoa, jonka käytölle ei ole perusteita käyttötilanteessa.

Finn Lectura on osa Kustannusosakeyhtiö Otavaa ja noudattaa samaa tietosuojaselostetta. Tietosuojaselosteeseen voit tutustua Otavan sivuilla osoitteessa www.otava.fi/tietosuojaseloste.

Jos et saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä!

Finn Lecturan asiakaspalvelu

Finn Lecturan oppimateriaaleihin liittyvät tiedustelut, Opettajan digipisteen ja Opiskelijan digipisteen käytön neuvonta

info@finnlectura.fi

puh. 09 74151 005 (ma–pe klo 8–16)

Kirjavälityksen eHelpDesk -tukipalvelu

Painettujen ja digitaalisten materiaalitilausten tekninen neuvonta

ehelpdesk@kirjavalitys.fi

Puh. 010 345 1550 (ma–pe klo 7.30–20.30)

Kirjavälityksen asiakaspalvelu

Oppilaitosten oppimateriaalitilauksiin liittyvät tiedustelut

asiakaspalvelu@kirjavalitys.fi

Puh. 010 345 1580