Hallo! Saksaa aikuisille

Hallo! on aikuisopistoihin suunnattu saksan alkeisoppimateriaalisarja, jossa kielen opiskelun ohella tutustutaan myös saksankielisten maiden kulttuuriin ja ihmisten arkielämään erilaisine tapoineen.

Verkko­materiaalit

Opiskelijoille suunnatut verkkoharjoitukset täydentävät oppikirjojen kappaleita ja soveltuvat hyvin itseopiskeluun. Harjoituksia voi käyttää myös mahdollisuuksien mukaan opetustilanteissa.

Harjoitukset noudattavat Hallo! 1 ja 2 -kirjojen aihepiirejä ja niissä kerrataan kappaleiden keskeistä sanastoa ja rakenteita sekä harjoitellaan arkielämän fraaseja ja kuullun ymmärtämistä.

Siirry Hallo! 1 -verkkoharjoituksiin

Siirry Hallo! 2 -verkkoharjoituksiin

Tekijät

Monika Hotanen

Olen opettanut yli 15 vuotta saksan kieltä aikuisille. Kielet ja kulttuurit -tiimin tiimivastaavana vastaan vieraiden kielten opetuksesta Omniassa, Espoon työväen­opistossa. Opettaessani, kuten myös oppimateriaalia ideoidessani, painotan aktiivista kielenkäyttöä heti alkeista lähtien. Opetan saksan kieltä myös verkossa. Verkko-opetus tuottaa uusia pedagogisia ratkaisuja opettajille ja opiskelijoille. Olen laatinut myös Hallo 1:n verkkoharjoitukset.

Eva Kauppi

Olen opiskellut saksaa Berliinissä ja valmistunut sieltä vuonna 1989. Opetustyötä olen tehnyt pääosin aikuisten parissa niin työväen- ja kansalaisopistoissa kuin ammattikorkeakoulussakin. Opetustyön lisäksi olen toiminut kustannustoimittajana sekä kirjoittanut kollegoiden kanssa oppikirjoja saksan ja ruotsin opetukseen.

Anja Odell

Valmistuin Tampereen yliopistosta vuonna 2008 englannin ja saksan opettajaksi. Samana vuonna sain työpaikan Hiiden Opistosta, missä olen edelleen päätoimisena kieltenopettajana. Kielten opettajana toimiminen vapaan sivistystyön puolella, aikuisten parissa on erittäin antoisaa, luovaa ja palkitsevaa. Hallo 2 -kirjaan halusin tuoda mukaan oppimisen iloa ja tehtävien hauskuutta, sillä mielestäni kielten oppimisen pitäisi olla rentoa ja mukavaa.