Michi avaa tien japanin kieleen ja kulttuuriin. Michi opettaa arjessa tarvittavaa kieltä ja sanastoa ja samalla tutustuttaa japanilaiseen elämänmuotoon. Materiaali soveltuu kansalais- ja työväenopistoon sekä aikuisopiskeluun, lukioon ja itseopiskeluun.
Uudistettu Michi 1 -oppikirja tuo japanin opiskelun tähän päivään ja tutustuttaa japanilaiseen elämänmuotoon. Alkeisoppikirja on tarkoitettu aikuisille ja nuorille, jotka haluavat oppia japanin kieltä käytännön tilanteista käsin. Ajankohtaisuus ja nykypäivän kielenkäyttötilanteet on huomioitu niin sanastossa kuin japanilaisen tapakulttuurin esittelyssä.
Ilmestyy keväällä 2025!
Hajimemashite. Työskentelen Helsingin yliopiston kielikeskuksessa japanin kielen yliopisto-opettajana. Aiemmin olen opettanut japania yli neljännesvuosisadan ajan sekä Helsingin yliopistolla ja ammattikorkeakouluissa että useissa aikuis- ja kansalaisopistoissa ja Helsingin seudun kesäyliopistossa.
Suhtaudun oppimateriaaleihin intohimoisesti ja olenkin onnekas, koska olen saanut tehdä työtä Michi-oppikirjojen ja digitaalisten oppimateriaalien parissa. Aloin itse opiskella japanin kieltä vasta aikuisiässä, joten tiedostan kielen haasteet. Oppikirjailijana pyrkimyksenäni on madaltaa oppijoiden kynnystä käyttää kieltä tarjoamalla mahdollisimman helppotajuisia selityksiä ja esimerkkejä. Kieltä ei tarvitse omaksua läheskään täydellisesti, jotta sitä voi käyttää. Opiskelussa huumori ja salliva suhtautuminen omiin (ja toisten) virheisiin onkin merkittävässä osassa. Doozo yoroshiku onegaishimasu.
こんにちは!Konnichi wa! Toimin Omnian Espoon työväenopiston japanin kielen tuntiopettajana. Olen opettanut japania ja japanilaista yrityskulttuuria monissa eri aikuisopiskelijoille suunnatuissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa. Yli 30 vuotta sitten aloitin urani silloisen Helsingin kauppakorkeakoulun japanin opettajana ja jatkoin myöhemmin lehtorina Aalto-yliopistossa.
Japanin kielen oppikirjoja ja erilaisia oppimateriaaleja olen tehnyt vuosituhannen alusta lähtien. Lisäksi olen yhdessä korkeakouluopiskelijoiden kanssa tehnyt selvityksiä Suomen ja Japanin työelämän eroista ja Japanin työelämän muutoksista. Oppikirjailijana olen halunnut luoda helposti lähestyttäviä oppimateriaaleja käytännön tarpeeseen Japaniin suuntaaville matkailijoille, vaihto-oppilaille ja työtehtäviin meneville suomalaisille. Pyrkimyksenäni on edistää opiskelijoiden kommunikatiivisten taitojen kehittymistä kielen kaikilla osa-alueilla ja avata suomalaisille opiskelijoille japanilaista tapakulttuuria.