Tehtävävinkit

C’est parfait ! Riemua ranskan opiskeluun

Kokeile oppitunnilla inspiroivan C’est parfait ! -sarjan tehtäviä. C’est parfait ! rohkaisee opiskelijaa puhumaan ranskaa alusta alkaen ja opettaa ymmärtämään puhuttua kieltä. Sarja vie Etelä-Ranskan Provenceen ja moniin muihin kiehtoviin kohteisiin, joissa ranskaa puhutaan.

C’est parfait ! -sarjan tehtävät harjoituttavat monipuolisesti kielen eri osa-alueita. Niin oppikirjassa kuin opettajan materiaalissakin on runsaasti jokaiseen teemaan liittyviä kuuntelu- ja puheharjoituksia, kielioppia ja sanastoa. Ranskaa opiskellaan mielekkäillä tavoilla – pareittain, itsenäisesti ja ryhmissä.

Kertaa oppimaasi puhumalla

Opettajan aineiston lisämateriaaleissa on erilaisia kommunikatiivisia pariharjoituksia. Ça se dit -osion fraaseja on mukava harjoitella pareittain annettujen vihjeiden mukaan.

Poimi tehtävä >

Kerro kuvasta

Oppikirjan kuvat soveltuvat keskusteluaiheiksi oppitunnille. Esimerkiksi kappaleen sanaston opetteluun tai kieliopilliseen teemaan sopii harjoitus, jossa opiskelijat voivat kuvasta kertoessaan käyttää mielikuvitustaan ja hyödyntää oppimaansa. Kahta samanlaista tarinaa ei synny. Kerro kuvasta -tehtävän voi toteuttaa myös kirjallisena.

Poimi tehtävä >

Ääntäminen haltuun

C’est parfait ! 1 -kirjassa on heti ensimmäisestä kappaleesta alkaen ääntämisosio, joka auttaa opiskelijaa vähitellen tunnistamaan ja oppimaan ranskan ääntämisen perusasioita. Kussakin osiossa on muutama harjoitus ja oppikirjan takana kooste, jossa on keskeiset ääntämisohjeet.

Poimi esimerkki >

Kulttuurin tuntemusta

Kunkin kappaleen lopussa on Point culture -osio tehtävineen. Osiossa on tekstien teemaan liittyvä aihe tehtävineen. Tehtävät soveltuvat myös eriyttäviksi nopeimmille opiskelijoille. Ne kartuttavat sanavarastoa sekä tuovat mukavalla tavalla esille vielä jotakin teemasta, tapakulttuurista tai alueesta. Point culture -tekstit toimivat myös A/B -harjoituksina.

Poimi tehtävä >

Kannustavasti kielioppia

Oppikirjassa kielioppi esitetään pieninä osioina kunkin kappaleen yhteydessä harjoituksineen. Kielioppi on lisäksi koottu oppikirjan taakse omana osionaan, josta asioita on miellyttävä kerrata itsenäisestikin.

Monipuolista tukea opetukseen

Teemasanastot

Oppikirjan teemasanastoista löytyy sopivaa lisäsanastoa käsiteltyihin aihepiireihin.

Opettajan materiaali

Opettajalle on runsaasti vinkkejä kappaleiden käsittelyyn, ratkaisut oppikirjan tehtäviin sekä erilaisia kommunikatiivisia ja rakenteiden oppimista vahvistavia lisätehtäviä ratkaisuineen. Mukana myös kattava osio kielioppitehtäviä ratkaisuineen.

Esitysmateriaali

C’est parfait ! -sarjaa täydentää kirjakohtainen esitysmateriaali, joka on opettajan tukena niin oppitunneilla kuin etäopetuksessakin.

Sopii moneen

C’est parfait ! on mainio oppimateriaali aikuisopetukseen, vapaan sivistystyön oppilaitoksiin, iltalukioihin, ammattikorkeakouluihin ja yliopiston kielikeskuksiin. Se soveltuu erinomaisesti lähiopetukseen, etäopetukseen sekä itsenäiseen kielen opiskeluun.

Tutustu C’est parfait ! -sarjaan >

Toivotamme innostavaa matkaa ranskan kielen parissa! Bon voyage !

Olli-Pekka Lindgren
C’est parfait ! -oppikirjailija

Tiina Martikainen
C’est parfait ! -oppikirjailija