Artikkeli

Tutustu Suomen mestari 1 digikirjaan!

Suositun Suomen mestari 1 oppikirjan uudistettu laitos on saatavilla nyt myös digikirjana. Digikirjaa voi käyttää niin tietokoneella, älypuhelimella kuin tabletillakin.

Suomen mestari 1 digikirja vastaa sisällöiltään painettua oppikirjaa: molemmissa on samat tekstit, kielioppisivut ja harjoitukset. Opiskelija voi siis käyttää kumpaa tahansa ja saavuttaa samat tiedot ja taidot. Digikirja on painetun kirjan tapaan selkeä ja helppokäyttöinen alkeisoppikirja, jonka aihepiirit sijoittuvat opiskelijan arkielämään. Digikirja sijoittuu painetun oppikirjan tapaan taitotasolle A1.

Digikirjaa on kätevä käyttää

Digikirjan monipuoliset harjoitukset ovat itsetarkistuvia, joten ne soveltuvat hyvin myös itsenäiseen työskentelyyn. Digikirjasta löytyvät myös kaikki oppikirjan äänitiedostot, eli opiskelijan ei tarvitse hankkia digikirjan lisäksi mitään erillistä äänitettä.

Digikirjan käyttö on helppoa. Aloitussivulta pääset mihin tahansa kappaleeseen ja sen kokonaisuuteen, josta taas avautuu harjoitusvalikko. Voit liikkua sivulta toiselle valikon avulla tai sivulla olevia nuolia klikkaamalla.

Digikirjassa on monia etuja suhteessa painettuun kirjaan. Esimerkiksi pariharjoitukset on mahdollista tehdä luontevammin niin, että opiskelija klikkaa auki vain omat kohtansa.

Lisäksi digitaalinen alusta mahdollistaa esimerkiksi raahausharjoitusten käytön, mikä aktivoi oppimista uudella tavalla.

Sopii sekä itseopiskeluun että kurssien oppimateriaaliksi

Digikirjaa voi käyttää sekä itsenäisessä opiskelussa että ohjattujen kurssien kurssimateriaalina. Samassa ryhmässä voi olla sekaisin painetun kirjan ja digikirjan käyttäjiä. Digikirjan sivuilla on viittaukset painetun kirjan sivunumeroihin, joten rinnakkainen käyttö onnistuu hyvin.

Opettajan työn tueksi

Suomen mestari 1 digiopetusaineisto on opettajan työväline digikirjan rinnalla. Digiopetusaineistosta löytyvät kaikki digikirjan sisällöt ja lisäksi opettajan oppaan lisämateriaalit. Sen myötä opettaja voi helposti opettaa kurssin täysin digitaalisesti, jolloin hän itse käyttää digiopetusaineistoa ja opiskelijat digikirjoja.

Analytiikan avulla opettaja voi seurata opiskelijoiden etenemistä ja antaa palautetta. Opettaja voi tarkastella sekä ryhmän että yksittäisen opiskelijan etenemistä ja suoriutumista. Halutessaan hän voin paneutua myös yksittäiseen harjoitukseen. Tutustu Analytiikan ominaisuuksiin >

Opettaja voi kokeilla Suomen mestari 1 digikirjaa ja digiopetusaineistoa 7 päivän ajan Opettajan digipisteessä, Tutustu materiaaleihin -osiossa.

Tutustu demoon täällä!