Artikkeli

Sähköiset oppimateriaalit tukevat kielten itseopiskelua

Kielten opiskelu on hyödyllisyyden lisäksi hauskaa ja pitää mielen virkeänä. Finn Lecturan valikoimasta löytyy kielten oppimateriaaleja yli 20 eri kieleen! Kokosimme alle vinkkejä, kuinka sähköiset lisämateriaalit tukevat kielten itsenäistä opiskelua.

Digikirja tuo opiskelun iloa

Kätevä digikirja sisältää oppikirjan tekstien ja tehtävien lisäksi kaikki äänitiedostot ja tehtävien ratkaisut – kaikki yhdessä paketissa! Digikirjaa voi käyttää tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

Saatavilla seuraaviin kieliin:

Espanja: De viaje – Matkailuespanjaa
Suomi: Suomen mestari 1
Ruotsi: Jobbsnack – Svenska för högskolor

Kertaa espanjaa, saksaa tai englantia maksuttomien verkkotehtävien avulla

Maksuttomat verkkoharjoitukset on tarkoitettu täydentämään oppikirjan kappaleiden harjoituksia, ja ne soveltuvat hyvin kotona tapahtuvan itseopiskelun välineiksi. Verkkoharjoitukset noudattavat kirjan aihepiirejä. Niissä kerrataan kappaleiden keskeistä sanastoa ja rakenteita sekä harjoitellaan arkielämän fraaseja ja kuullun ymmärtämistä. Tehtäviä voi kuitenkin tehdä myös ilman oppikirjaa.

Löydät seuraavat verkkoharjoitukset, kun kirjaudut sisään Opiskelijan digipisteeseen:

Espanja: ¡Perfecto! 1–2
Saksa: Hallo! 1–2
Englanti: Everyday English Starter & 1–3
Venäjä: Kafe Piter 1 (vanha painos)

Kuuntele äänitteitä ja tarkista tehtäviä

Finn Lecturan kielten oppikirjoja täydentää aina erikseen hankittava äänite, usein myös tehtävien ratkaisut. Nämä kaikki voi hankkia Finn Lecturan verkkokaupasta, jolloin oppikirjan kanssa opiskelu sujuu kätevästi myös itsenäisesti. Äänitteistä valittavana on suppeampi opiskelijan äänite, jolta voi kuunnella oppikirjan kappaleiden tekstejä, tai koko kirjan kattava äänite, jolta löytyy myös kaikki kirjassa olevat kuuntelutehtävät.

Otso tuo äänet painettuun oppikirjaan

Otso-sovellus avaa painetun kirjan käyttäjälle oppikirjan äänitetyt kappaletekstit eli opiskelijan äänitteen sisällöt. Otso tukee itsenäistä opiskelua, kun kirjan kappaletekstejä voi näppärästi kuunnella kotona. Helppokäyttöisen Otson voi ladata mobiililaitteeseen sovelluskaupasta veloituksetta. Sovelluksen käyttö onnistuu painetun oppikirjan kanssa.

Katso, minkä oppikirjojen rinnalle Otso on saatavilla >

Opi uusi kieli kuuntelemalla!

Kuuntele ja opi -äänioppikirjan avulla voi opiskella kieltä helposti vaikka omalla kotisohvalla! Äänioppikirjat sopivat erinomaisesti sekä kielten alkeiden opiskeluun että kertaukseen. Äänioppikirjoja on saatavilla 11 eri kieleen: englantiin, saksaan, ranskaan, italiaan, espanjaan (tasot 1 ja 2), venäjään, portugaliin, arabiaan, viroon, ruotsiin ja suomeen.

Digitehtävät preppaavat kielitaitoa

Digitehtävät ovat erinomainen lisämateriaali tehostamaan itsenäistä opiskelua. Helppokäyttöiset ja selkeät digitehtävät ovat käytettävissä millä tahansa laitteella, vaikkapa älypuhelimella! Tehtävät voi tarkistaa itse, jolloin saa välittömän palautteen osaamisestaan ja voi seurata edistymistään.

Saatavilla seuraaviin kieliin:

Suomi:
No niin! 1 opiskelijan digitehtävät
Oma suomi 1 Suomen kielen digitehtäviä aikuisille
Suomen mestari 1 opiskelijan digitehtävät

Italia:
Si parte 1 digitehtävät

Tutustu koko valikoimaan

Oppimateriaalit-sivulta löydät koko monipuolisen valikoimamme kielten opiskeluun.