Artikkeli

Monta hyvää syytä valita uudistettu Buenas Migas 1

Suositun espanjan sarjan ensimmäinen osa on uudistettu käyttäjien toiveita kuunnellen. Buenas Migas 1 palvelee mainiosti sekä uusia että vanhoja käyttäjiä ja ilahduttaa käytännönläheisillä, aikuisopiskelijaa kiinnostavilla aiheilla sekä luontevalla nykyespanjalla. Opiskelija oppii selviämään matkoilla arkisissa ja yksinkertaisissa viestintätilanteissa.

Mukavasti alkuun kielen opinnoissa

Uusi aloituskappale johdattelee innostavasti espanjan kieleen ja espanjankieliseen maailmaan. Ääntäminen opetetaan systemaattisesti heti kirjan alussa, jossa on entistä enemmän ääntämisharjoituksia.

Kirjan tapahtumapaikkana on nyt Valencia ja uutena hahmona kolumbialainen Matías, joka tuo mukanaan Latinalaista Amerikkaa. Buenas Migas 1 on raikkaasti uuden näköinen ja kooltaan ja laajuudeltaan hieman entistä reilumpi.

Kirja etenee selkeästi ja joustavasti

Buenas Migas 1 -kirjassa on nyt todella selkeä rakenne. Kappaleen aloittava Para empezar -osio johdattaa aihepiiriin ja sisältää tekstiin ja sanastoon johdattavia lämmittelytehtäviä.

Kappaleessa on kaksi tai kolme tekstiä, ja joka tekstiin liittyy omat harjoitukset ja kielioppiasiat. Jokaisen esitetyn asian jälkeen tulee siihen liittyvät harjoitukset, joita voi tehdä joko oppitunnilla tekstin käsittelyn yhteydessä tai kotona. Suoraan tekstiin liittyviä harjoituksia on uudistuksessa lisätty. Kappalesanastot on uudistuksessa sijoitettu tekstisivun alareunaan ja ne ovat entistä kattavampia, mikä parantaa käytettävyyttä.

Así se dice -osioissa opitaan hyödyllisiä ilmauksia. Sitten tulee kielioppiosio Gramática runsaine harjoituksineen. Espanjalaista elämää käsittelevästä Cultura-osiosta saa antoisaa kulttuuritietoa ja hyviä vinkkejä matkailuun.

Kirjan kappaleet on jaettu neljään osaan, ja kunkin osan jälkeen on kahden sivun Repaso-kertausosio, jonka tehtävien vastaukset löytyvät kirjan lopusta. Opiskelija voi näin kätevästi kerrata oppimaansa myös itsenäisesti.

Reilusti harjoituksia

Monipuolisissa harjoituksissa on ääntämisen opettelua, puheen ja kuullun ymmärtämistä sekä kirjallisia tehtäviä. Pidettyihin Ací se dice -osioihin liittyy käytännön sanastoa hiovia, kommunikatiivisia tehtäviä. Myös pariharjoituksia löytyy, ja opettajan oppaassa on lisää ryhmätehtäviä ja myös toiminnallisia harjoituksia, joten valinnanvaraa asioiden opetteluun riittää.

Kielioppi sopivina palasina

Kieliopin käsittely Gramática-osiossa pieninä palasina helpottaa opiskelua, ja jokaisen kielioppiasian jälkeen asiaa harjoitellaan heti käytännönläheisesti. Opiskelijan on helppo toimia erilaisissa viestintätilanteissa, kun rakenteet ovat tuttuja. Kirjan lopussa on kielioppikooste kuten ennenkin.

Otso-sovelluksen avulla voi kuunnella tekstit

Helppokäyttöinen Otso on mobiilisovellus, joka yhdessä painetun Buenas Migas -oppikirjan kanssa avaa opiskelijalle äänitetyt kappaletekstit. Otso toimii mainiosti itsenäisen opiskelun tukena. Sen voi ladata sovelluskaupasta maksutta. Tutustu Otsoon, katso ohjevideo >

Täysin uutta suosikkisarjassa

Elokuussa 2022 ilmestyvään Buenas Migas 1 -esitysmateriaaliin tulee jokaisen kappaleen yhteyteen video, jonka avulla on mukava elävöittää oppitunteja.

Opiskelijan digitehtävät ovat tulossa vuonna 2023. Niiden avulla opiskelija voi kerrata asioita, opiskella sanastoa sekä äänittää omaa puhettaan. Digitehtävät ovat interaktiivisia, ja opiskelija voi tarkistaa ne itse.

Onnistumisen iloa kaikille

Buenas Migas on aina huomioinut erilaiset oppimistyylit. Uudistuksessa on varmistettu opittavan aineksen määrän tasaisuus eri kappaleissa. Tasainen etenemistahti pitää opiskelijoiden motivaatiota yllä. Ylöspäin eriyttävää materiaalia löytyy opettajan oppaasta nopeammin eteneville ja haastetta kaipaaville.

Tutustu uudistuneeseen Buenas Migasiin, katso näytesivut >

¡Buenas Migas os da la bienvenida!

Kirjoittajat

Katriina Kurki

Olli-Pekka Lindgren

Juan Rafols

Alberto Miranda Cañellas