Artikkeli

Vinkit ja ohjeet Finn Lecturan oppimateriaalien käyttöön

Opettajan ja Opiskelijan digipisteisiin ja digimateriaaleihin liittyvät vinkit ja ohjeet helpottavat opetuksen aloittamista.

Oma käyttöpaikka opettajille ja opiskelijoille

Digimateriaaleja käytetään kahdessa eri palvelussa riippuen siitä, onko käyttäjä opettaja vai opiskelija.

Opettajan digipisteessä opettajat voivat käyttää oppilaitoksen hankkimia sekä itse hankkimiaan digimateriaaleja.

Opiskelijan digipiste on opiskelijoiden käyttöpaikka digimateriaaleille.

Tarkista, ovatko tietosi Opettajan digipisteessä ajan tasalla

Tarkistathan, että tietosi Opettajan digipisteen Omat tiedot -osiossa ovat ajantasaiset. Omien tietojesi mukaan saat Opettajan digipisteessä käyttöösi oppilaitoksen ostamat materiaalit Omat materiaalit -välilehdelle.
Tarkista omat tietosi kirjautumalla Opettajan digipisteeseen ja menemällä Omiin tietoihin etusivun vasemman alalaidan Asetukset-kohdasta. Asetukset-sivun Yleiset-osiossa voi muokata nimi- ja sähköpostitietoja, päivittää salasanan ja vaihtaa käyttöliittymän kielen (suomi/ruotsi/englanti).

Mikäli olet siirtynyt toisen oppilaitoksen opettajaksi, voit muokata koulutietoasi Asetukset-sivun Koulut-osiossa. Voit liittyä uuteen kouluun napsauttamalla Lisää koulu -painiketta, lisäämällä oppilaitoksen ja roolin ja tallentamalla. Oppilaitoksen ylläpitäjä vahvistaa liittymisen oppilaitokseen. Jos haluat poistaa koulun tiedoistasi, valitse ”Muokkaa” ja ”Poista”.

Uusi opettaja, näin pääset Opettajan digipisteen käyttäjäksi

Rekisteröidy Opettajan digipisteeseen osoitteessa opettaja.finnlectura.fi. Kirjoita lomakkeeseen tietosi ja napsauta Luo tunnus -painiketta. Oppilaitoksesi ylläpitäjä vahvistaa sinut oppilaitoksen opettajalistalle. Saat sähköpostiisi tiedon, kun rekisteröitymisesi on vahvistettu. Jos ylläpitäjä on lisännyt tietosi Opettajan digipisteessä koulun opettajalistaan ennen rekisteröitymistä, käy itse vahvistamassa rekisteröitymisen sähköpostiisi saamasi viestin kautta.

Opettajan digipisteen ohjeet löydät täältä >

Myös englanniksi ja ruotsiksi

Opettajan digipistettä ja Opiskelijan digipistettä voi käyttää suomen lisäksi myös englannin ja ruotsin kielellä.

Digimateriaalit hankitaan Finn Lecturan verkkokaupasta

Finn Lecturan digimateriaalit tilataan Finn Lecturan verkkokaupasta. Samasta verkkokaupasta voi siis hankkia kätevästi sekä printti- että digimateriaaleja yhdellä tilauksella. Esitysmateriaaleja voivat ostaa vain oppilaitokset, ja ne näkyvät verkkokaupassa vain kirjautuneille oppilaitoksille.

Oppilaitosten tilaukset

Kaikilla Opettajan digipisteestä löytyvillä oppilaitoksilla on omat verkkokauppatunnukset, jotka oppilaitoksen ylläpitäjä saa Opettajan digipisteestä Koulun tiedoista. Huom! Oppilaitoksen tilaus vaatii kirjautumisen verkkokauppaan verkkokauppatunnuksilla.

Oppilaitoksen tilaamat digimateriaalit siirtyvät tilauksen jälkeen automaattisesti Opettajan digipisteen Materiaalit-osioon ja ovat kaikkien kyseiseen oppilaitokseen kuuluvien opettajien käytettävissä.

Lisenssien tilaaminen opiskelijoille

Oppilaitos voi tilata tarvittavan määrän digitehtävien, digikirjojen tai näköisversioiden lisenssejä opiskelijoiden käyttöön. Lisenssejä tilataan yksi per opiskelija. Oppilaitokseen kuuluvat opettajat saavat käyttöoikeuden tuotteeseen lisenssitilauksen yhteydessä. Katso ohjeet >

Opettajien ja opiskelijoiden tilaukset

Opettajat ja opiskelijat voivat tilata digimateriaaleja (pl. esitysmateriaalit) verkkokaupasta yksityishenkilöinä. Ostokset voi maksaa verkkopankeissa ja luottokortilla.

  • Opettaja saa tilaamansa tuotteet käyttöönsä aktivointikoodilla Opettajan digipisteessä. Aktivointikoodi lähetetään tilausvahvistuksen mukana. Lue lisää >
  • Opiskelija saa tilaamansa tuotteet käyttöönsä aktivointikoodilla Opiskelijan digipisteessä. Aktivointikoodi lähetetään tilausvahvistuksen mukana. Lue lisää >

Lisää ohjeita sekä opettajille että opiskelijoille löydät Ohjeet-sivustoltamme.

Maksuttomat materiaalit

Joitain Finn Lecturan äänitteitä ja oheismateriaaleja voi käyttää maksutta. Löydät maksutta käytettävissä olevat materiaalit Opettajan digipisteen Materiaalit-osiosta kohdasta Koulun materiaalit ja Opiskelijan digipisteestä kohdasta Maksuttomat materiaalit.

Arkistoi vanhat ryhmäsi Opettajan digipisteessä

Vanhat ryhmät arkistoidaan Opettajan digipisteessä, jotta ryhmään kuuluvat lisenssit eivät aktivoidu uudelleen. Katso ohje Opettajan digipisteen vanhojen ryhmien arkistoimiseen tästä >

Uudistettu Analytiikka

Digimateriaaleihin sisältyvä Analytiikka on uudistunut! Uusi Analytiikka on entistä sujuvampi käyttää ja opettaja voi sen avulla seurata opiskelijoiden etenemistä digimateriaaleissa.

Katso ohjeet Analytiikan käyttöön >

Olemme apunasi

Jos kaipaat lisätietoja tai sinulla herää muuta kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8-16.

info@finnlectura.fi

09 74151 005 (ma–pe klo 8–16) 
(mpm/pvm, myös jonotusajalta)

Toimituksen ja myynnin yhteystiedot löydät täältä >


How to order and use Finn Lectura’s digital materials

If you are a student, you can use all the Finn Lectura digital materials through Opiskelijan digipiste.

If you are a teacher, you can use all the Finn Lectura digital materials through  Opettajan digipiste.

You can use the service in English, Swedish and Finnish.

All Finn Lectura printed and digital materials are available at our online store. In order to place an order in the online store, all educational institutions need a username and password. Private customers can order without registering.

Find instructions in Frequently Asked Questions >

How to use free of charge materials

Finn Lectura offers some digital materials that can be used free of charge. You can find these materials in Materials page in Opettajan digipiste and Opiskelijan digipiste.