Vinkki S2-oppitunnille: uuden vuoden lupaukset
Artikkeli2.1.2020

Vinkki S2-oppitunnille: uuden vuoden lupaukset

Vuosi on vaihtunut ja on aika kääntää katse kohti tulevaa ja pohtia, mitä uusi vuosi voisi tuoda tullessaan. Myös opiskelijoiden kanssa voi alkuvuoden ensimmäisillä tunneilla käsitellä uutta vuotta ja keskustella, mitä lupauksia he ovat tehneet vuodelle 2020. Haluavatko he oppia jotain uutta tai kehittyä esimerkiksi harrastuksissaan, töissään tai opiskeluissaan? Tässä voit hyödyntää Juttuja Suomesta -lukemiston uutta vuotta käsittelevää tekstiä keskustelun virittäjänä. Teksti on selkokielinen, joten se soveltuu hyvin S2-oppitunneille.

Liisa Pyykkösen kirjoittama Juttuja Suomesta – selkokielinen lukemisto sisältää kaunokirjallisia novelleja ja lyhyitä tietotekstejä, jotka käsittelevät lukijalle läheisiä aiheita. Tarinat kuvaavat, mitä muutamalle henkilölle tapahtuu yhden vuoden aikana. Kirjassa on runsaasti arkielämän keskusteluja ja asiointitilanteita. Mukana on myös runsaasti eri vuodenaikoihin ja juhlapäiviin liittyviä tekstejä ja tehtäviä.

Toivotamme kaikille iloista uutta vuotta 2020!

Artikkeli22.6.2020

Helppo metsämeditaatio opiskelijoiden kanssa toteutettavaksi

Uutinen18.6.2020

Asiakaspalvelun kesän palveluajat

Uutiskirje18.5.2020

Finn Lecturan toukokuun uutiskirje