Tehtävävinkit

Poimi ruokasanastoa kehittävät keskustelutehtävät kielten tunneille

Onko opiskelijoillasi edessä kevätmatka tai onko ruoka-aiheisen sanaston opiskelu muuten ajankohtaista? Kokosimme herkullisia ruoka-aiheisia vinkkejä eri kielten oppitunneille.

Old Town Restaurant -keskustelutehtävä englannin tunnille

Opiskelijat pääsevät tutustumaan Old Town -ravintolan herkulliseen ruokalistaan ja keskustelemaan parin kanssa tai ryhmässä, mitä mieltä ovat ruuista ja mitä haluaisivat itse tilata.

Poimi ravintolan ruokalista >

Poimi tehtävät >

Vinkki on Everyday English -sarjasta

Vad vill du ha? -paritehtävä ruotsin tunnille

Saisiko olla raikas voileipä, tuore pulla vai mehevä muffinssi? Harjoitelkaa opiskelijoiden kanssa kahvilassa asioimista ruotsiksi makoisan keskustelutehtävän avulla.

Poimi vinkki >

Vinkki on Vi ses! -oppikirjasta

En la panadería -keskustelutehtävä espanjan tunnille

Buenos días! Mitä laitetaan aamupalaksi? Opiskelijat pääsevät tilaamaan aamiaisherkkuja espanjaksi iloisen keskustelutehtävän avulla.

Poimi vinkki >

Vinkki on Buenas Migas -sarjasta

Torilla ja leipomossa -keskustelutehtävä saksan tunnille

Tämän hauskan keskustelutehtävän aikana opiskelijat vuorottelevat ostajan ja myyjän rooleissa ensin torilla ja sitten leipomossa. Samalla ruoka-aiheinen sanasto tulee tutuksi.

Poimi vinkki >

Vinkki on Freut mich -sarjasta

Herkullinen ruokapeli italian tunnille

Ostoskorit täyteen värikkäitä italialaisia raaka-aineita! Pelin aikana oppilaat ostavat toisiltaan eri ruoka-aineksia ja oppivat kätevästi ruokasanastoa sekä tärkeitä määrän ilmauksia. Määrän ilmaukset löytyvät erillisestä monisteesta, ja sen voi tulostaa pelin tueksi.

Poimi peli >

Poimi määrän ilmaukset pelin tueksi >

Vinkki on Si parte! -sarjasta