Sähköiset oppimateriaalit tukevat kielten itseopiskelua
Artikkeli7.4.2020

Sähköiset oppimateriaalit tukevat kielten itseopiskelua

Kielten opiskelu on hyödyllisyyden lisäksi hauskaa ja pitää mielen virkeänä. Kokosimme alle vinkkejä siitä, kuinka Finn Lecturan aikuisille suunnattuja kielten oppimateriaaleja voi hyödyntää itseopiskelussa.

Kertaa espanjaa, saksaa tai englantia maksuttomien verkkotehtävien avulla

Maksuttomat verkkoharjoitukset on tarkoitettu täydentämään oppikirjan kappaleiden harjoituksia, ja ne soveltuvat hyvin kotona tapahtuvan itseopiskelun välineiksi. Verkkoharjoitukset noudattavat kirjan aihepiirejä. Niissä kerrataan kappaleiden keskeistä sanastoa ja rakenteita sekä harjoitellaan arkielämän fraaseja ja kuullun ymmärtämistä. Tehtäviä voi kuitenkin tehdä myös ilman oppikirjaa.

Saatavilla seuraaviin kieliin:

Espanja: ¡Perfecto! 1–2

Saksa: Hallo! 1–2

Englanti: Everyday English Starter & 1–3

Venäjä: Kafe Piter 1 (vanha painos)

Kuuntele äänitteitä ja tarkista tehtäviä

Finn Lecturan kielten oppikirjoja täydentää aina erikseen hankittava äänite, usein myös tehtävien ratkaisut. Nämä kaikki voi hankkia Finn Lecturan Digimateriaalit -palvelusta, jolloin oppikirjan kanssa opiskelu sujuu kätevästi myös itsenäisesti. Äänitteistä valittavana on suppeampi opiskelijan äänite, jolta voi kuunnella oppikirjan kappaleiden tekstejä, tai koko kirjan kattava äänite, jolta löytyy kaikki kirjassa olevat kuuntelutehtävät.

Otso tuo äänet painettuun oppikirjaan

Uusi Otso-sovellus avaa painetun kirjan käyttäjälle oppikirjan äänitetyt kappaletekstit. Otso tukee itsenäistä opiskelua, kun kirjan kappaletekstejä voi näppärästi kuunnella kotona. Helppokäyttöisen Otson voi ladata mobiililaitteeseen sovelluskaupasta veloituksetta. Sovelluksen käyttö onnistuu painetun oppikirjan kanssa.

Otso-sovellus tukee seuraavia oppikirjoja:

Buenas Migas 1–3

Pora! 1–3

Destinations 1–4

Opi uusi kieli kuuntelemalla!

Kuuntele ja opi -äänioppikirjan avulla voi opiskella kieltä helposti vaikka omalla kotisohvalla! Äänioppikirjat sopivat erinomaisesti sekä kielten alkeiden opiskeluun että kertaukseen. Äänioppikirjoja on saatavilla 11 eri kieleen: englantiin, saksaan, ranskaan, italiaan, espanjaan (tasot 1 ja 2), venäjään, portugaliin, arabiaan, viroon, ruotsiin ja suomeen.

Pitäisikö prepata suomen kielen taitoja? Do you want to improve your Finnish skills?

Oma suomi 1 Suomen kielen digitehtäviä aikuisille on erinomainen lisämateriaali tehostamaan itsenäistä suomen kielen opiskelua. Helppokäyttöiset ja selkeät digitehtävät ovat käytettävissä millä tahansa laitteella, vaikkapa älypuhelimella! Tehtävät voi tarkistaa itse, jolloin saa välittömän palautteen osaamisestaan ja voi seurata edistymistään. Digitehtävät sopivat suomen kielen opiskelijoille taitotasoille A1-A2.

Oma suomi 1 Suomen kielen digitehtäviä aikuisille is an excellent extra material for making independent study of Finnish more effective. The easy-to-use and easy-to-grasp digital exercises are accessible to the student on any device, e.g. a smartphone!

Uutiskirje15.9.2020

Finn Lecturan syyskuun uutiskirje

Artikkeli14.9.2020

”Onpas paljon kaikkea!” – S2-materiaalien kirjo ilahduttaa

Artikkeli31.8.2020

Tervehditään ja tutustutaan! Vinkit kielten oppitunneille