Digimateriaalit

Finn Lecturan digitaaliset oppimateriaalit

Finn Lectura on osa Kustannusosakeyhtiö Otavaa. Otavan digitaalisten oppimateriaalien käyttöehdot koskettavat myös Finn Lecturan digitaalisia oppimateriaaleja.

Otavan ja Finn Lecturan digitaaliset oppimateriaalit on suojattu tekijänoikeuslailla (404/1961). Aineistojen käyttö ja tulostaminen on sallittua luokkaopetustilanteessa sekä oppituntien valmistelussa. Aineistojen tai niiden osien muuntelu, edelleen luovuttaminen tai kopioiminen kaupallisiin tarkoituksiin on kiellettyä. Kopioston digilupa ei koske oikeudenhaltijan lisensoimia verkkoaineistoja. Otavan ja Finn Lecturan digitaalisten oppimateriaalien käyttö edellyttää oikeudenomistajalta hankittua lisenssiä. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry (kopiosto.fi)

Oppilaitos- ja opettajakohtaiset lisenssituotteet

Oppilaitos- ja opettajakohtaiset lisenssituotteet ovat verkkotuotteita, jotka koulu ostaa käyttöönsä tietyksi ajanjaksoksi tuotteesta riippuen. Opettaja siirtyy tuotteeseen Opettajan digipisteen kautta omilla henkilökohtaisilla tunnuksillaan, joita ei saa luovuttaa toisille opettajille, oppilaille tai koulun ulkopuolelle. Tuotteet on tarkoitettu opettajan johdolla tapahtuvaan käyttöön. Kirjautuminen ulos aineistosta ja Opettajan digipisteestä sekä tietokoneen lukitseminen on suositeltavaa oppituntien välillä ja tilanteissa, joissa tietokone jää luokkaan ilman opettajan valvontaa.

Opiskelijakohtaiset lisenssituotteet

Oppilas- ja opiskelijakohtaiset lisenssituotteet ovat verkkotuotteita, jotka oppilaitos tai opiskelija ostaa käyttöönsä tietyksi ajanjaksoksi tuotteesta riippuen. Kunkin tuotteen käyttölisenssi on oppilas- tai opiskelijakohtainen. Opiskelija siirtyy tuotteeseen Opiskelijan digipisteen kautta, henkilökohtaisilla tunnuksillaan, joita ei saa luovuttaa muille. Opiskelijakohtaisia lisenssituotteita ovat mm. digikirjat ja digitehtävät. Opettajan digipisteen käyttöehdot noudattavat Opepalvelun käyttöehtoja ja Opiskelijan digipisteen käyttöehdot noudattavat Opiskelijan maailman käyttöehtoja. Tutustu käyttöehtoihin.