Opettajan digipiste

Lisenssien jakaminen opiskelijoille

Oppilaslisenssien jako tapahtuu opiskelijoille ryhmien hallinnan kautta Opettajan digipisteen Ryhmät-näkymässä, jossa luodaan uusia ryhmiä, muokataan olemassa olevia sekä määritellään ryhmän käyttämät materiaalit. Katso ohjeet ryhmän luomiseen.

Lisenssien jako tapahtuu opiskelijoille ryhmän hallinnan kautta Opettajan digipisteen Ryhmät-näkymässä.

  • Luo uusi ryhmä ”+ Lisää ryhmä” -painikkeesta, joka löytyy Ryhmät-osiosta ja Etusivulta.
  • Anna ryhmällesi nimi (vähintään 2 merkkiä).
  • Lisää ryhmään opiskelijoille jaettava materiaali. Materiaalit-valikossa näkyvät koulun tilaamat opiskelijalisenssit.
  1. Jos oppilaitos on tilannut lisenssit opiskelijoille ja materiaali jaetaan kaikille ryhmään liittyville opiskelijoille, oletusvalintana on ”jaetaan kaikille”. Tallenna tiedot.

Tallennuksen jälkeen ryhmälle muodostuu ryhmäkoodi. Jaa koodi opiskelijoille haluamallasi tavalla. Ryhmäkoodilla opiskelijat liittyvät ryhmään ja saavat lisenssin käyttöönsä Opiskelijan digipisteessä.

2. Jos koulun tilaamat lisenssit jaetaan vain osalle ryhmään liittyvistä opiskelijoista (osa ryhmään liittyvistä opiskelijoista ostaa lisenssin itse), materiaalin lisäämisen yhteydessä otetaan pois oletusvalinta ”jaetaan kaikille”. Tallenna tiedot.

Tallennuksen jälkeen ryhmälle muodostuu ryhmäkoodi, sekä materiaalille tuotekoodi (klikkaamalla Näytä tuotekoodi -linkkiä saat esiin tuotekoodin). Ryhmäkoodilla opiskelijat liittyvät ryhmään ja tuotekoodilla opiskelijat saavat materiaalin käyttöönsä Opiskelijan digipisteessä.

Jaa koodit opiskelijoille haluamallasi tavalla (tuotekoodin voi käyttää niin monta kertaa kuin oppilaitoksella on hankittuja lisenssejä). Huom! Opiskelijan tulee ensin liittyä ryhmään Ryhmäkoodilla ja sen jälkeen he voivat lisätä materiaalin Tuotekoodilla.

Lisenssin käyttöönotto Opiskelijan digipisteessä

1. Kun oppilaitos on hankkinut lisenssit opiskelijoille

Opiskelija kirjautuu Opiskelijan digipisteeseen ja siirtyy Ryhmät-osioon ja klikkaa ”+ Liity ryhmään” -painiketta.

Opiskelija syöttää opettajalta saamansa ryhmäkoodin ”Syötä ryhmäkoodi”- kenttään ja painaa Liity.

Tämän jälkeen materiaali näkyy opiskelijan Materiaalit-osiossa.

2. Kun oppilaitos on hankkinut lisenssit osalle opiskelijoista ja osa opiskelijoista hankkii lisenssin itse.

Ensin opiskelija liittyy ryhmään 1. kohdan ohjeiden mukaisesti.

  • Ne opiskelijat, joilla on itse hankittu lisenssi, ottavat materiaalin käyttöön sähköpostin tilausvahvistuksen mukana saamallaan aktivointikoodilla.
  • Ne opiskelijat, jotka saavat lisenssin oppilaitokselta, ottavat materiaalin käyttöön opettajalta saadulla tuotekoodilla.

Sekä aktivointikoodin että tuotekoodin aktivointi tapahtuu napauttamalla Materiaalit-osion ”+ Lisää materiaali” -painikkeesta.

Koodi lisätään ”Syötä koodi” -kenttään ja klikataan ”Aktivoi”-painiketta. Tämän jälkeen materiaali on käytettävissä Materiaalit-osiossa.

Voiko jo lunastetun lisenssin siirtää yhdeltä opiskelijalta toiselle opiskelijalle?

Ei voi. Kun lisenssi on kertaalleen lunastettu, se on voimassa lunastuskoodia käyttäneen opiskelijan omissa materiaaleissa.