Painettu
Digi
Otso-sovellus

YKIä kohti

Kohti onnistunutta YKI-testiä! YKIä kohti oppikirja valmistaa opiskelijan suomen kielen keskitason kielikokeeseen. Oppikirjan avulla opiskelija pääsee harjoittelemaan monipuolisesti kaikkia YKI-testin aiheita: tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen. Lisäksi oppikirja sisältää YKI-testiin valmistavia tehtäviä, joiden avulla opiskelija saa itsevarmuutta testipäivää varten. YKIä kohti oppikirjassa on toistuva ja selkeä rakenne, joten sitä on helppo käyttää sekä kursseilla että itseopiskelussa.

Ainutlaatuinen kokonaisuus

  • Kirjan yhdeksän kappaletta kattaa kaikki YKI-testin aihealueet
  • Kirjassa harjoitellaan samoja tehtävätyyppejä, joita on YKI-testissä
  • Sisällöt ovat monipuolisia, opiskelijaa puhuttelevia ja tarkkaan harkittuja
  • Sisältää varsinaisten YKI-harjoitusten lisäksi myös testipäivään valmistavia tehtäviä

Sopii kursseille ja itseopiskeluun

  • Kattava, selkeä ja helppokäyttöinen oppikirja
  • Opiskelija voi kuunnella kaikki kirjaa tukevat äänimateriaalit Otso-sovelluksen avulla
  • Harjoitusten vastaukset löytyvät kirjan lopusta
  • Opettaja voi esittää ja käsitellä kirjaa kätevästi esitysmateriaalin kautta

Oppikirjailijat kertovat

Webinaaritallenteella oppikirjailijat Mari Nikonen ja Jepa Viinanen kertovat YKIä kohti -oppikirjasta ja esittelevät kirjan rakennetta ja pedagogisia lähtökohtia.

Katso webinaari

Tehtävävinkki

Kokeile kirjan tehtävää oppitunnilla!

YKIä kohti oppikirja kattaa kaikki YKI-testin osa-alueet. Tästä voit ladata kokeiluun tehtävän kappaleen 1 ”Minä ja taustani” osiosta ”Kirjoittaminen”.

Tehtävässä opiskelija testaa osaamistaan YKI-testin tyylisessä epämuodollisen viestin kirjoittamisen tehtävässä. Tehtävä on esimerkki kirjan Testaa-tehtävätyypistä, jonka parissa opiskelija pääsee kokeilemaan YKI-testin tehtävän tekemistä ilman ylimääräistä apua. Muita kirjan tehtävätyyppejä ovat Lämmittele ja Harjoittele.

Lataa tehtävä

Artikkeli

YKIä kohti – uusi oppimateriaali rohkaisee ja auttaa

YKI-testin läpäisy on monen suomen kielen opiskelijan tavoite, joka on mielessä jo alkeiskursseilta lähtien. YKIä kohti on täsmätyökalu testiin valmistautumiseen, minkä lisäksi oppikirjailijat korostavat kokonaisvaltaisen kielenopiskelun merkitystä. Lue oppikirjailijoiden ajatuksia oppimateriaalin tiimoilta.

Lue artikkeli

YKIä kohti -tuoteperhe

YKIä kohti auttaa opiskelijaa valmistautumaan suomen kielen keskitason YKI-testiin. Kirjassa on yhdeksän kappaletta, joiden aiheet ovat yleisten kielitutkintojen perusteiden aiheita. Kappaleissa käsitellään siis muun muassa kotia ja asumista, kulttuuria, matkustamista sekä yhteiskuntaa. Jokaisessa kappaleessa on tehtäviä kaikista neljästä kielenoppimisen osa-alueesta, eli tekstin ymmärtämisestä, kirjoittamisesta, puheen ymmärtämisestä ja puhumisesta. Kirjassa on kolmenlaisia tehtäviä: lämmittelytehtävissä harjoitellaan esimerkiksi aihealueen sanastoa, harjoittelutehtävissä annetaan tukea YKI-testin tehtävien tekemiseen, ja testitehtävissä opiskelija pääsee kokeilemaan YKI-testin tehtävien tekemistä ilman ylimääräistä apua. Kirjassa on myös vinkkejä testiin valmistautumisesta.

ISBN/GTIN: 978-951-1-37650-7
Hinta: 40,00€ alv. 10%
Hinta: 36,36€ alv. 0%

Osta

Oppikirjailijat

Larisa Heikkinen

Mari Nikonen

Maiju Ollilainen

Jepa Viinanen