Uutinen

Marjatta Alestalolle Oppikirjailijapalkinto

Vuoden 2018 Oppikirjailijapalkinnot saavat Marjatta Alestalo, Antti Kohi, Helena Ruuska, Heikki Saari ja Kati Solastie.

Marjatta Alestalo on Helsingin yliopiston kielikeskuksen venäjän kielen lehtori ja tehnyt merkittävää työtä erityisesti aikuisille tarkoitettujen venäjän oppimateriaalien laatijana.

Oppikirjailijana Alestalo on ollut mukana tekemässä teosta Venäjää aikuisille: Shto novogo, Sasha? Mitä uutta, Sasha? sekä Venäjän kielioppi, venäjää aikuisille. 1990-luvun satoa olivat myös televisio- ja oppikirjasarja Kapusta Master 1 ja 2, joista ensimmäinen osa voitti Eurovision palkinnonkin.

Ura jatkui teoksella Taipuisa venäjä, venäjän peruskielioppi ja harjoituskirja. Kirja ilmestyi sittemmin myös venäläisen kustantamon tekemänä englanninkielisenä versiona nimellä Luggage, Basic Russian Grammar with exercises. Venäjää matkailijoille -teos ilmestyi vuonna 2005. Sen pohjalta Yleisradio teki televisioon myös opetusohjelman. Alestalon viimeisin teos on oppikirjasarja Kafe Piter 1–3.

Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät Oppikirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta.

Suomen tietokirjailijat ry:n palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Lue lisää Suomen tietokirjailijat ry:n sivuilta