Artikkeli

Kielitaito matkalle mukaan

Ilouutinen Espanjan- tai Italian-matkasta haaveileville! Nyt voi opiskella tai kerrata espanjaa ja italiaa uusien, nimenomaan matkailijalle suunniteltujen oppikirjojen avulla. De viaje ja In viaggio -oppikirjojen avulla kieltä opiskellaan matkan eri vaiheiden kanssa samassa tahdissa. Kirjat sopivat matkailuaiheisille kielikursseille, kielen peruskursseille ja itseopiskeluun.

Uudenlaiset oppikirjat auttavat ensin suunnittelemaan matkaa ja oppimaan kieltä, ja matkan aikana ne toimivat tarjoamalla eri tilanteisiin yleisiä fraaseja ja teemasanastoja sekä hyviä kohdemaan vinkkejä. Kirjat soveltuvat myös kieltä hieman osaaville kertaamiseen ennen matkaa ja matkalle muistin tueksi. De viaje ja In viaggio ohjaavat onnistuneeseen matkaan!

Innostavaa ja käytännönläheistä kielen opiskelua

Herkulliset, eri matkailutilanteista kertovat tekstit suorastaan innostavat oppimaan. On houkuttelevia aihepiirejä niin rantalomailijalle kuin kaupunkimatkaajallekin, ihan kaiken ikäisille! Erilaiset kiinnostuksen kohteet on aiheissa hyvin huomioitu, joten jokainen löytää itseään kiinnostavaa tietoa ja voi halutessaan keskittyä tiettyjen tilanteiden ja itselleen hyödyllisten aiheiden lauseisiin ja sanastoihin.

Matkaan liittyviä aiheita ja hyviä vinkkejä jokaiselle

Aihepiireihin kuuluvat esimerkiksi ruokailu, ostokset, kulttuuri ja nähtävyydet, yöelämä sekä aktiivilomailu. Mukana on laajoja teemasanastoja ja tärkeitä ilmaisuja, joita kaikkia ei ole tarkoituskaan opetella ulkoa. Kirjat toimivat mainiosti matkalla, koska niistä on helppo etsiä tietoa tilanteen mukaan.

De viaje ja In viaggio antavat maan tapoihin ja kulttuuriin vinkkejä, joiden avulla matka sujuu vähemmillä kommelluksilla. Kirjan viimeinen kappale on myös tärkeä: varautuminen ongelmatilanteisiin.

Selkeä rakenne helpottaa käyttöä

Joka kappaleen alussa näkee heti, mitä tilanteita siinä harjoitellaan. Tapakulttuuri ja mainiot vinkit ovat hyvin esillä, samoin tärkeät ja hyödylliset fraasit. Kunkin kappaleen lopussa on opiskelijan oma sivu, jonne voi kerätä esimerkiksi itselle hyödyllisiä sanoja ja ilmaisuja kirjasta tai muualta. Siihen voi kirjata myös tietoa nähtävyyksistä ja kiinnostavien liikkeiden tai ravintoloiden osoitteita.

Itseopiskelijankin on kätevä opetella kielitaitoa matkaa varten hyvien ohjeiden ja selkeän rakenteen avulla.

Kielioppia on mukana juuri tarvittava määrä, ja kappalekohtainen matkaopas kielioppiin on sijoitettu harjoituksineen kirjan loppuun. Kirja sisältää kappale- ja teemasanastot, ja aakkoselliset sanastot löytyvät finnlectura.fi-verkkosivustolta kirjan omalta tuotesivulta.

Otso-sovellus tuo äänet oppikirjaan

Opiskelijaa ilahduttamaan ja itsenäistä opiskelua helpottamaan on uusi Otso-mobiilisovellus, jonka avulla kirjan tekstit voi kuunnella omalla puhelimella. Otso toimii kätevästi sekä opiskellessa että matkan aikana yhdessä oppikirjan kanssa. Helppokäyttöisen Otson voi ladata puhelimeen sovelluskaupasta maksutta. Lue lisää >

Uutuuksien avulla on ilo opettaa!

De viaje ja In viaggio -kirjojen opettajan oppaat ilmestyvät sopivasti syksyksi 2021 ennen kielikurssien alkamista. Oppaat sisältävät tehtävien vastaukset ja kuuntelutekstit sekä tarjoavat monipuolisesti lisäharjoituksia oppitunnille, sekä suullisia että kirjallisia ja myös paritehtäviä. Opettajan oppaat julkaistaan painettuna ja verkkojulkaisuna (pdf), joten opettaja voi valita mieleisensä.

Toivomme odotusrikasta matkan suunnittelua ja iloista espanjan ja italian opiskelua nyt, kun matkoista vain haaveillaan!