No niin!

No niin! on uusi aikuisille suunnattu suomen kielen oppimateriaalisarja. Kirjasarjan keskiössä on opiskelijan oma havainnointi: kielen rakenteita ei opeteta valmiina taulukoina, vaan opiskelijaa kannustetaan itse muodostamaan säännöt esimerkkien avulla. No niin! sopii kaikille suomen kielen oppijoille, mutta erityisen hyvin kotoutumiskoulutukseen.

Ajankohtaista

No niin! – Tuore S2-sarja ilahduttaa käyttäjiä

”Puhekieli on mukana aivan alusta asti hyvin onnistuneesti. Opiskelijat arvostavat!” Opettajat ja oppijat ovat antaneet ilahtunutta palautetta No niin! -sarjasta.

Lue, mitä oppikirjailijat kertovat sarjan erityispiirteistä >>

Toiminnalliset tehtävät rohkaisevat jokaista käyttämään kielitaitoaan

S2-opetuksessa eriyttämisellä on tärkeä rooli. Kun ryhmässä on paljon eri tahtiin edistyviä oppijoita, opettajan voi olla vaikea keksiä jokaiselle sopivia tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle pitäisi kuitenkin saada tunne siitä, että onnistuu ja edistyy kielen oppimisessa.

Lue, mitä vinkkejä oppikirjailijat jakavat eriyttämisen toteuttamiseen >>

Katso webinaari

No niin! -webinaarissa oppikirjailijat esittelevät oppikirjan rakennetta ja sarjan oheismateriaaleja.

Siirry katsomaan tallenteita >>

Tekijät

Susanne Gerstler

Valmistuin Helsingin yliopistosta kääntäjäksi, minkä jälkeen pätevöidyin opettajaksi. Olen opettanut saksaa ja suomea mm. vapaan sivistystyön piirissä ja vuodesta 2013 olen toiminut suomen kielen opettajana kotoutumiskoulutuksessa. Syksystä 2016 olen luonut, pilotoinut ja käyttänyt No niin!...

Valmistuin Helsingin yliopistosta kääntäjäksi, minkä jälkeen pätevöidyin opettajaksi. Olen opettanut saksaa ja suomea mm. vapaan sivistystyön piirissä ja vuodesta 2013 olen toiminut suomen kielen opettajana kotoutumiskoulutuksessa. Syksystä 2016 olen luonut, pilotoinut ja käyttänyt No niin! -oppimateriaaliamme kotoutumiskoulutuksen eri poluilla.

Uskon autenttiseen tarinankerrontaan, jossa erilaiset tehtävät ovat kiinteä osa kokonaisuutta, vuorovaikutuksellisuuteen sekä funktionaaliseen kielen ja sen ilmiöiden opettamiseen musiikkia tai sähköisiä oppimisvälineitä unohtamatta. Nämä asiat näkyvät vahvasti oppimateriaalissamme ja opetuksessani.

Olen intuitiivinen ja oppijan näkökulman tavoittava opettaja ja oppikirjailija. Kotoutumiskoulutuksessa minua kiehtoo sen merkityksellisyys. On ihanaa olla mukana auttamassa opiskelijoita heidän matkallaan yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi ja on hienoa nähdä ihmisten pääsevän elämässä eteenpäin. Toivotan kaikille No niin! -oppimateriaalisarjan käyttäjille iloa ja menestystä opettamiseen ja oppimiseen!

Hanna Aho

Valmistuin saksan ja suomen kielen opettajaksi vuonna 2006. Opetin ensin suomea kotoutumiskoulutuksissa sekä yleiseen kielitutkintoon valmentavissa keskitason ja ylimmän tason koulutuksissa. Tein myös kielitaidon arvioijan tehtäviä Testipisteessä. Nykyisessä työssäni ammattikoulussa sote-alan...

Valmistuin saksan ja suomen kielen opettajaksi vuonna 2006. Opetin ensin suomea kotoutumiskoulutuksissa sekä yleiseen kielitutkintoon valmentavissa keskitason ja ylimmän tason koulutuksissa. Tein myös kielitaidon arvioijan tehtäviä Testipisteessä. Nykyisessä työssäni ammattikoulussa sote-alan suomenopettajana voin hyödyntää myös aiempaa kokemustani sairaanhoitajana. Lisäksi opetan saksaa ja digitaitoja. Osallistun alan kehittämiseen myös Suomenopettajat ry:n hallituksessa.

Oppikirjailijaksi pääsin Intohimona opetus -blogini kautta. Suggestopediakoulutuksen pohjalta olen tuonut oppimateriaaliin monipuolisia toiminnallisia menetelmiä. Olen kehittänyt myös mm. oppijaa aktivoivia esityksiä, autenttisia tekstejä hyödyntäviä tiedonhakutehtäviä ja asiointitilanteisiin liittyviä dialogeja.

Uskon, että kun opettaja heittäytyy tilanteisiin, myös oppija uskaltaa heittäytyä. Parhaimmillaan oppiminen on niin hauskaa, että se tapahtuu ihan huomaamatta, kuten opiskeluaan kurssillani kuvasi Ester, joka kertoo oppimateriaalissa oman tarinansa. Toivottavasti tällainen oppimisen ilo löytyy tämän oppimateriaalin kautta mahdollisimman monelle muullekin suomenoppijalle!

Hanna Willberg

Olen yksi No niin! 1 -oppimateriaalin tekijöistä. Ammatiltani olen suomen kielen kouluttaja. Olen opettanut suomen kieltä ja viestintää aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa ja Valmalla. Tällä hetkellä toimin kielitaidon arvioinnin asiantuntijana aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon arviointikeskuksessa.

Opetuksessa kannustan opiskelijoitani käyttämään suomea erilaisissa arjen tilanteissa. No niin! 1 -oppimateriaali tukee tätä täydellisesti.